Elmalı kurabiye şekiller, kıyır kıyır ağızda dağılan hamuru, fırının ısı derecesi, şeker oranı ve elma-tarçın kıvamıyla biraz daha dikkat ve özen isteyen bir tarif. Bununla birlikte elmalı kurabiye yapımı en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Çay saatlerinde veya kahve eşliğinde, tarçın, elma ve cevizin muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan en lezzetli elmalı kurabiyeyi hazılamak için içeriğimizde yer verdiğimiz tarifimizden yararlanabilirsiniz. Peki Elmalı kurabiye kaç derecede pişirilir? Ağızda dağılan hamuruyla kıyır kıyır elmalı kurabiye yapımı, tarifi hakkında bilinmesi gerekenler.

Ağızda dağılan hamuruyla kıyır kıyır elmalı kurabiye yapımı, tarifi

En sevilen kurabiye tariflerinden biri olan cevizli, fındıklı, tarçınlı, ağızda dağılan kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için gerekli malzemeler şöyle!..

3 adet orta boy elma 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz

Hamuru için gerekli malzeme;

150 gram tereyağ (oda ısısında) 1 çay bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta 1 paket vanilya Yarım çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı kadar un

Üzeri için gerekli malzeme;

Pudra şekeri

Elmalı kurabiye nasıl yapılır, kaç derecede pişirilir?

Kıyır kıyır ağızada dağılan elmalı kurabiye yapımına başlarken öncelikle iç harcı için elmalar soyulup rendelenir.

Bir tavaya alınan elmaların üzerine şeker ve tarçın ilave edelim, elmalarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken elmalarımızın altını kapatalım ve içerisine iri şekilde çektirdiğimiz cevizi ekleyelip karıştıralım. Elmalarımızı ayrı bir kabın içerisine alarak soğumaya bırakalım.

Hamuru için uygun bir kabın içerisine teremyağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 3 beze halinde ayıralım ve bir tanesini alarak merdane ile açalım. Hamurunuzu açarken ara ara un serpiştirdiğiniz de daha kolay açacaksınız. Ne çok ince ne de çok kalın açtığımız hamurumuzu su bardağının ağız kısmı ile keselim.

Kestiğimiz hamurumuzun içerisine elmalı iç harcımızdan 1’er tatlı kaşığı koyalım ve iki kenar kısmını ortada birleştirelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Bu ölçülerle 40 adet kurabiye elde edebilirsiniz.

Şekil verilen hamurlar az miktarda tereyağı ile yağlanan tepsiye alınır ve önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.

Pişen kurabiyelerin soğumasını bekleyelim ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek enfes çay-kahve eşliğinde servis edelim.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim