Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahramanmaraş-Göksun Yolu Açılış Töreni”nde konuştu. Erdoğan, açılışını gerçekleştirdikleri Kahramanmaraş-Göksun arasındaki yolun adını “Edebiyat Yolu” olarak belirlediklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle: 

61.4 kilometre uzunluğundaki bu yolda 11 adet çift tüp tünel, 2 viyadük, 6 adet köprü kavşak bulunuyor.

Açılışını gerçekleştirdiğimiz Kahramanmaraş-Göksun arasındaki yolun adını “Edebiyat Yolu” olarak belirledik.

Önümüzü kesmeye çalışanlara asla boyun eğmedik, ülkemizin gücüne güç, itibarına itibar kattık.

Kahramanmaraş Göksun arasındaki 80 km’lik mesafe 80 dk’da geçiliyordu. Şimdi bu yolun mesafesini 16 km kısalttık, seyahat süresini 41 dakikaya indirdik.

Zamandan 75 milyon TL, akaryakıttan 55 milyon TL tasarruf ediyoruz. Edebiyat Yolu Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep Devlet Yolu ile birleşiyor.

80 dakikalık yol 39 dakikaya inecek

Daha önce kullanılan güzergahta 80 dakika süren yolculuk, 64,1 kilometrelik yeni bölünmüş yol sayesinde 39 dakikada tamamlanabilecek. Kısalan yol ve azalan süre sayesinde yılda zamandan 75,2 milyon lira, akaryakıttan ise 55,1 milyon lira olmak üzere, yıllık toplam 130,3 milyon lira tasarruf sağlanacak.

4,6 milyar liraya mal olan yol üzerinde, gidiş-geliş ayrı olmak üzere toplam 16 bin 316 metre uzunluğunda 11 çift tüp tünel bulunuyor.

Kolay ve hızlı ulaşım

Bunun yanında 570 metre uzunluğunda 2 viyadük, 145 metre uzunluğunda 3 köprü ve 734 metre uzunluğunda 6 köprülü kavşak yer alıyor. Yol, Kayseri-Kahramanmaraş-Gaziantep Devlet yoluyla bütünleşerek, hem doğu-batı hem de kuzey-güney aksının parçası olacak ve transit trafik ile turizm sirkülasyonunun sağlanması sayesinde bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı verecek. Yolun hizmete açılmasıyla, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki turizm merkezlerine kolay ve hızlı ulaşımın sağlanması da hedefleniyor

39 dakikaya inecek: Kahramanmaraş-Göksun yolu hizmete açılıyor

İktisat

Habere Git

Editör: TE Bilisim