Türkiye’de genellikle Ayetel Kürsi olarak aranan ve yazılan, içinde Allah’ın (c.c.) kürsüsü zikredildiği için “Ayetel Kürsi” adıyla anılan bu âyet, hem muhtevası hem de üstün özellikleri sebebiyle dikkat çekmiştir. Türkçe anlamını bilmenin yanı sıra Ayetel Kürsi Arapçası da öğrenilmek isteniyor. Ayetel Kürsi Arapça yazılışı ve okunuşu detaylarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Ayetel Kürsi Arapça yazılışı:

“Bismillahirrahmânirrahîm. Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bi’şey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azîm.”

Her ne kadar ayetin Arapça yazılışı daha önemli olsa da Türkçe anlamını da bilmek gerekiyor. Ayetel Kürsi Arapçası sonrasında şimdi de Türkçe anlamını öğrenelim.

Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı

Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür. ( Kur’an-ı Kerim, Bakara 255)

Bu surelere de göz atın:

İnşirah Suresi

Fetih Suresi

Kureyş Suresi

Yasin Suresi

Ali İmran Suresi

Editör: TE Bilisim