Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) geçen hafta Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde yakalanmış olabileceği bildirildi.

ELYSEE SARAYI’NDAKİ YEMEKTE BULAŞMADI 

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, France 5 kanalında yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a virüsün Elysee Sarayı’nda düzenlenen yemekte bulaşmadığını söyledi.

Macron’un, Kovid-19’a 10-11 Aralık’ta Brüksel’de düzenlenen zirvede yakalanmış olabileceğini ifade eden Veran, liderlerin zirve sırasında büyük bir salonda akşam yemeğinde bir araya geldiğini belirtti.

KENDİ AÇIKLADIĞI YASAĞI İHLAL ETTİ

Mediapart internet sitesinin haberinde, Macron’un dün akşam Elysee Sarayı’nda Başbakan Jean Castex ve siyasi partilerin Ulusal Meclis’teki grup başkanvekilleri ile bir araya geldiği yemekte 10 kişinin bulunduğu aktarıldı.

Haberde, Macron’un 6’dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasağını ihlal ettiği kaydedildi.

Macron, 14 Kasım’da yaptığı açıklamada bir yemek masasında 6’dan fazla kişinin bir araya gelmemesi gerektiğini belirtmişti.

MACRON’UN TESTİ POZİTİF 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkmıştı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Macron’da Kovid-19 belirtileri görülmesinin ardından PCR testinin yapıldığı kaydedilmişti.

Bu çerçevede testin pozitif çıktığı ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron’un kendisini 7 gün izole edeceği ve çalışmaları uzaktan takip edeceği kaydedilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un koronavirüs testi pozitif çıktıDünyaHabere Git

Editör: TE Bilisim