Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs kısıtlamalarını açıklaması ardından ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Hafta içi ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı esnafı olumsuz yönde etkiledi. Esnafa fatura desteği yapılması planlaması milyonlarca esnafı heyecanlandırdı. Peki, Elektrik, su, doğal gaz faturası borçları ertelenecek mi? Esnafa fatura desteği yapılacak mı? Tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Kabine toplantısında koronavirüsle mücadelede gelinen son durum, uygulanan tedbirlerin sahaya yansıması ve başta kiralar olmak üzere salgından olumsuz etkilenen kesimleri desteklemek için atılabilecek adımlar ele alınacak.

ELEKTRİK, SU, DOĞAL GAZ FATURASI BORÇLARI ERTELENECEK Mİ? ESNAFA FATURA DESTEĞİ YAPILACAK MI?

Kira desteğinin yanı sıra su, elektrik ve doğalgaz faturaları için indirimin de gelebileceği belirtiliyor. Ayrıca bankacılık tarafında da borç ötelenmesi, düşük faizli uzun vadeli kredi gibi seçenekler üzerinde de durulduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda çıkan yeniden yapılandırma yasasının kapsamında çiftçi borçları yer almamıştı. 5 milyar liralık çiftçi borçlarına ilişkin düzenlemenin ayrı bir teklif olarak en kısa sürede TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. Destekler konusunda alınacak kararlar, kabine toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

Kiranın yanı sıra diğer faturalar da paket kapsamına alınacak Borcun bir kısmı hibe olarak karşılanacak. Destek miktarı esnafı gelir kaybına göre tespit edilecek Uygulama pandemi tedbirleri sona erene kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim