Canlı dersler ne zaman bitecek, tarih belli oldu mu? Yarı yıl tatili ne zaman başlıyor 2021? gibi sorular öğrencilerin en sık araştırdığı konular arasında yer aldı. Koronavirüs salgını nedeniyle sınavlar, etkinlikler ve benzeri süreçlerin tarihleri değişirken yarı tatilinin tarihi merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre yayı tatilinin ne zaman kaç gün süreceği belli oldu. Peki, Canlı dersler ne zaman bitecek, tarih belli oldu mu? Yarı yıl tatili ne zaman başlıyor 2021?

Canlı dersler ne zaman bitecek, tarih belli oldu mu? Yarı yıl tatili ne zaman başlıyor 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre yarı yıl tatili 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak. Yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi eklendi böylece 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

ARA TATİL KAÇ GÜN?

25 Ocak’ta başlayacak olan yarı yıl tatili 15 Şubat’ta bitecek yani 22 günlük uzun bir tatil dönemi öğrencileri bekliyor. Fakat ikinci dönemin ilk yarı yıl tatili yapılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada “İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.” denildi.

Editör: TE Bilisim