Milli Eğitim Bakanlığı ve kurumların görüşmeleri sonucu resmi ve özel tüm anaokulu, anasınıfı, kreş ve uygulama sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitime devam edileceği bildirilmişti. Bu gelişmenin ardından devlet kurumlarına ait olan anaokullarının ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Peki, Kamuya ait okul öncesi kurumlar açılacak mı? Devlet anaokulları ne zaman açılacak? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

KAMUYA AİT OKUL ÖNCESİ KURUMLAR AÇILACAK MI? DEVLET ANAOKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Kurumların görüşmeleri sonucu resmi ve özel tüm anaokulu, anasınıfı, ve uygulama sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitime devam edilmesi kararlaştırılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile her tür ve seviyedeki eğitim kurumlarının 20 Kasım 2020 – 04 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitim- öğretim çalışmalarına uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği bildirilmişti.

Bu gelişmenin ardından yeni bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okul öncesi kurumlar için alınan kararı da duyurdu. Erdoğan konuya ilişkin, ”Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Sonuç olarak anasınıfları hariç kamuya ait okul öncesi kurumlar tekrardan açılıyor.

Editör: TE Bilisim