Polat Çakmak, yaptığı açıklamada, 1 yıl önce Fatih’te sokaklarda yaşayan insanları görünce onların karınlarını doyurmak için bir faaliyet başlatmak istediklerini, bu amaçla yola çıktıklarını söyledi.

Allah rızasını kazanmak için parkta yatan, sokakta kalanlara çorba ikram ettiklerini aktaran Çakmak, “Hafta içi her akşam saat 20.30’da Fatih Saraçhane Parkı önündeyiz. Günde 400 kişilik çorba dağıtıyoruz. Gün içinde 8 kişiyle organize olarak bu hizmeti yürütüyoruz. Çorbayı kendi iş yerimizde kendimiz yapıyoruz. Akşam işten çıkıyoruz, çorba yapmaya başlıyoruz. 18.00’da işten çıkıyoruz, 20.00’da çorbamız pişmiş oluyor. 20.30’da burada olup dağıtıma başlıyoruz. Kendi aracımla getiriyorum çorbayı.” diye konuştu.

Çakmak, genelde hizmetlerinden sığınmacıların, evsizlerin faydalandığını anlatarak, evlerine ya da çalışmaya giden insanlara da çorba ikram ettiklerini kaydetti.

“Başka yere gitsek aç kalırız” 

Çorba ikramından ve kıyafet yardımından faydalanan Suriyeli sığınmacı Ferit Abdo (20), “Elbise, mont, ayakkabı verdiler bize. Gelip çorbamızı içiyoruz. Allah razı olsun.” dedi.

Güven Baskıcı (35) da sokaklarda kaldığını söyleyerek, “Her akşam geliyorum. Garibanların en çok barınacağı yerler buralar, o yüzden buralarda oluyorum. Başka yere gitsek aç kalırız. Burada en azından çorba veren oluyor. Halden anlayan insanlar var.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim