Kanal D’nin beğeniyle izlenen programı Gelinim Mutfakta yemek tarifleri arasında en dikkat çekenlerden biri de bugün hazırlanan Harem Güveci tarifi. Onur Büyüktopçu’nun sunduğu programda güven tarifi için kolları sıvayan gelin hanımlar, en lezzetli harem güveci yapılışı hakkında önemli fikirler de veriyor. Programın takipçileri bugün, güveç nasıl yapılır, harem güveci yapılışı ve püf noktaları gibi detayları sıkça araştırmaya başladı. İşte et, şehriye pilavı, beşamel sos ve kaşar peynirinin buluşmasıyla ortaya çıkan Gelinim Mutfakta Harem Güveci tarifi! (5 Ekim 2020) Harem Güveci nasıl yapılır? Detaylı bilgi yazımızın devamında.

Gelinim Mutfakta Harem Güveci tarifi! (5 Ekim 2020) Harem Güveci nasıl yapılır?

5 Ekim 2020 tarihli Gelinim Mutfakta Harem Güveci tarifi için gerekli malzemeler;

500 gr orta yağlı kuzu veya dana kuşbaşı 1 adet kuru soğan 3 adet yeşil biber

3 adet organik domates 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Pulbiber, karabiber ve tuz

Harem Güvecinin Pilavını hazırlamak için gerekli malzemeler;

1 su bardağı arpa şehriye Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 su bardağı su Tuz

Harem Güvecinin beşamel sosu için gerekli malzemeler;

1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı süt Tuz ve karabiber Rendelenmiş kaşar peyniri

Gelinim Mutfakta harem güveci yapılışı

Osmanlı mutfağından günümüze arpa şehriye ile etin buluşmasıyla ortaya çıkan bu muhteşem lezzet özel günlerinizde hem besleyici bir o kadar da doyurucu bir yemektir.

Öncelikle kuzu eti ile yapılacaksa, kuzu eti doğrudan pişirilir. Ancak dana kuşbaşı ile yapılacaksa sert olduğundan öncesinde düdüklü tencerede susuz kendi suyu ile kısa bir süre haşladıktan sonra tavada pişirilir. Kuzu eti lezzet açısından tavsiye edilmektedir.

Harem Güveci’nin etini hazrılarken, öncelikle tavaya kuşbaşı eti koyup suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve sıvı yağ ekledikten sonra soğanları ve biberleri koyup iyice kavurun. Üzerine kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyip karabiber, pulbiber ve tuz ekledikten sonra pişmesini sağlayın yarım çay bardağı kadar su koyup biraz daha suyunu çekene kadar pişirin.

Harem Güvecinin pilavını hazırlarken önce tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup şehriyeleri de ekledikten sonra rengi değişinceye kadar kavurun. Tuz ve suyunu da ekleyip, yumuşayıp suyu çekene kadar pişirdikten sonra demlenmesi için kenara alın.

Harem Güvecinin beşamel sosunu hazırlarken tavaya tereyağı koyup erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve sütünü yavaş yavaş ekleyip boza kıvamına getirin. Şayet koyu olursa süt ekleme yapabilirsiniz. Tuz ve karabiber deekleyip altını kapatın.

Demlenen eti ve pilavı bir kabın içinde karıştırın. Sonra küçük güveç kaplarına eşit şekilde paylaştırın. Üzerlerine Beşamel sostan ilave edip rendelenmiş kaşar peyniri de ekledikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

On dakika dinlendirdiğini Harem Güveci yemeğinizi sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim