Geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete açılan İstanbul Başakşehir’deki Çam ve Sakura Hastanesi’nin ismi oldukça dikkati çekiyor. Sakura kelimesinin anlamı ve hastaneye neden bu isim verildiği soruları sık sık araştırılıyor. Günlük 32.700 hastaya sağlık hizmeti sunabilecek kapasitede olan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ismi olan Çam ve Sakura ne demek, ne anlama gelir? Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi ne zaman açıldı? cevaplar haber detayında.

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA HASTANESİ NE ZAMAN AÇILDI?

1 milyon metrekare alan üzerine kurulan ve Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olma özelliğini taşıyan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı 20 Nisan 2020’de, ikinci etabı ise 21 Mayıs 2020 tarihinde hizmete açıldı.

Başakşehir Şehir Hastanesi’nin özellikleri neler? İlk etabı bugün açılıyor!

Sağlık

Habere Git

ÇAM VE SAKURA ANLAMI NEDİR? ÇAM VE SAKURA NE DEMEK?

Hastanenin isminde geçen “Çam” Türkiye’yi temsil ederken, “Sakuru” ise Japonya’yı temsil ediyor.

Ülkemizin oksijen deposu olan “Çam” ağacının ismi şimdi Başakşehir Şehir Hastanesi’nin nefesi olacak.

Çam ağaçları 3 metreden 80 metreye kadar uzayabilir, ortalama yükseklikleri 15-45 metredir. Dört farklı çeşit yaprağı vardır: tohum yapraklar, genç yapraklar, kabuk yapraklar ve iğne yapraklar. Her bir yaprak tipi, ağacın farklı yaşını temsil eder. Çam, uzun ömürlü bir ağaçtır, tipik olarak 100 yaşına erişir, ancak 1000. yaş günlerini kutlayanları da vardır. Çam güçlü bir ağaçtır. Ayrıca çam ağacının iyileştirici özelliği vardır. Orman havası teneffüs edilerek astım iyileştirilmeye çalışılır, tohumlarından yağ elde edilir ve kozalaklar dekorasyonda kullanılır.

SAKURA NE DEMEK?

Sakura Türkçe’de ‘’Kiraz Çiçeği’’ anlamına gelmektedir. İsminin anlamı ne kadar basit görünse de, ağacın hikayesini oldukça ilginç…Ağır ağır açar bu ağacın çiçekleri ama dökülmesi de bir o kadar hızlı olur. Sakura çiçekleri Japonya’da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha en güzel halindeyken dallarından düşmeye başlar; bu yüzden edebiyatta ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder.

Japonlar için oldukça önemli sayılan Sakura ağaçlarının özel günleri her yıl Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftasıdır. Göz alabildiğine güzellikteki çiçekleriyle yeryüzünü selamlar. Çiçeklerin açtığı bu dönem Japonya’nın en çok turist kabul ettiği dönemdir. Öyle ki hava durumundan sonra bile özellikle ‘’Sakura Durumu’’ da ayrıca verilir. Bu dönemde Japonlar parklara, bahçelere ve tapınaklara akın ederler. Amaç yalnızca bu büyüleyici güzellikteki çiçekleri seyretmek içindir.

Editör: TE Bilisim