Faizsiz finans sistemi ile Türkiye’de yeni bir dönem başlatan Finansevim, dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bu sistemi ülkemiz insanlarının hizmetine sunarak onların faiz ödemeden, kendi belirleyecekleri taksitlerle ev sahibi olmalarını sağladı. Çıkılan bu yolda sadece ev değil, otomobilden eğitime, sağlıktan, iş kurmaya kadar birçok olanak sunarak insanların hayallerine ek maliyetler ödemeden küçük birikimlerle sahip olmalarını sağladı. Çıktığımız bu yolda, ilk hedefimiz; insanlarımızın alım gücünü nasıl kolaylaştırırız oldu. Bu hedefimizi belirlerken ilk sorumuz insanlarımızın en uygun ve avantajlı yollarla faiz ödemeden, evden arabaya, arsadan ofise ve hatta evlilikten eğitim ihtiyaçlarına kadar tüm gereksinimlerini nasıl karşılarız oldu ve dünyada uygulanan Tasarrufa Dayalı Finans sistemini faizsiz olarak Türkiye’de uygulamaya başladık.

Vatandaşlarımızın en temel ihtiyacının başında barınma geliyor  

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emre Özkaya: Geçmişten günümüze insanlığım en temel ihtiyacı barınma olmuştur. Özellikle ülkemizde barınma ihtiyacını karşılamak için vatandaşlarımız alım gücünde oldukca zorlanmıştır. Uygulanan bu sisteme getirdiğimiz yeniliklerle alım güçlerini kolaylaştırarak, küçük birikimlerle, sadece barınma değil, geleceklerini de garanti altına almalarına yardımcı oluyoruz. Fon katılımcılarımız evden arabaya, arsadan ofise ve hatta evlilikten eğitim ihtiyaçları içinde fon desteği alabiliyor. Alacağını kendisi karar verir. Sonrasında 1 yıldan 30 yıla kadar vade seçeneğini ödeme gücüne göre kendisi belirler. Belirlenen vade süresindeki ay sayısı fon katılımcısının grubundaki fon katılımcısı sayısını da göstermektedir. Her ay grup içerisindeki toplanan taksitler, fon katılımcısının ihtiyacı olan tutarı karşılamaktadır. Noter huzurunda her ayın ilk Cumartesi saat 18:00 de noter huzurunda el değmeden çekiliş makinalarıyla yapılan fon teslimi tarihi belirlemesi ile fon katılımcısı fon teslimini ne zaman alacağını bilir. Belirlenmiş olan fon teslim tarihinde fon katılımcısı evden arabaya, arsadan ofise ve hatta evlilikten eğitim ihtiyaçlarına kadar fonun nerede değerlendirecek ise ihtiyacını gidermek üzere fon teslimi gerçekleştirilir. Fon tesliminde fon katılımcılarından herhangi bir kefil istenmez. Finansevim olarak yapmış olduğumuz nisan ayı fon teslimimiz de ailelerimizin kimi evine kimi de arabasına kavuşmuş oldu.

Herkesin ihtiyacına göre fon modeli var

Finansevim tasarruf fonları üç ana başlık altında toplanmış, fon katılımcılarının tüm ihtiyaçlarına karşılık verebilmektedir.

Bu fonlarımız Gayrimenkul Fonu , Araç Fonu , İhtiyaç fonu dur.

Gayri menkul Fonu; fon Katılımcıları Finansevim  Gayrimenkul fonu sayesinde Konut, işyeri , Arsa, Tarla gibi tüm Gayrimenkul ihtiyaçlarını gidere bilmektedir.

Araç Fonu; fon Katılımcıları Finansevim Araç fonu sayesinde Otomobil ,Ağır vasıta , Ticari Minibüs ,taksi ,otobüs hattı gibi tüm ihtiyaçlarını giderebilmektedir.

İhtiyaç Fonu; fon Katılımcıları Finansevim  İhtiyaç fonu sayesinde işyeri kurma, eğitim, düğün, umre gibi tüm ihtiyaçlarını giderebilmektedir.

Ödemeler ve taksitler hakkında bilgi veren Y.K.B.V Genel Müdür Serdar Kolo

Peşinat ve ara ödeme yok 1 yıldan 30 yıla kadar vade imkanı sunuyoruz dedi.

Finansevim Tasarrufa Dayalı Faizsiz finans sisteminde Peşinat zorunluluğu yoktur ancak fon katılımcılar peşinatlı fonlardan faydalanarak fon teslimatlarını daha erken alabilirler. Vatandaşlarımız Finansevim Tasarrufa Dayalı Faizsiz finans sistemini ile 1 yıldan 30 yıla kadar olan vadelendirme  seçenekleriyle dilediği tutarı bütçesine göre öder. Hiç peşinatı olmayanlarda sistemimize dahil olarak diledikleri taksit miktarını kendileri belirleyebilir. Fon katılım bedelini isterlerse taksitleri bitene kadarki süreye yayarak vadelendirebilirler.

Peşinatsız 279₺ den başlayan taksitlerle

1 yıldan 30 yıla kadar vade seçeneği sunduğumuz sistemimizde, vatandaşlar vadesini ve ödeme miktarını kendisi belirler. 100bin ₺’lik fona dahil olan birisi, hiç peşinat ödemeden siteme girerek, 360 ay vade ile aylık 279₺ taksitle birikimine kavuşarak, evden arabaya tüm ihtiyaçları için kullanabilir. 360 aylık vade sonunu beklemeden sistemimizde evini son alacak kişi maksimum 100 ay içinde birikimine sahip olabilecek. Buradaki amacımız vadeyi uzatıp, insanları daha rahat bir ödeme kolaylığı sağlamak. Böylelikle vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarındaki en büyük sorunlardan birisi olan vade ve taksit miktarını sorununu çözerek Türkiye’de konut sahibi olmalarındaki en büyük sorunlardan birini ortadan kaldırmış olduk. Bu sistemle ister 100 bin isterlerse daha da fazla miktardaki fona katılarak istedikleri vade ve ödeme seçeneklerini kendileri belirleyebilecekler.

Finansevim avantajları

Finansevim Tasarrufa Dayalı Faizsiz finans sistemi ile fon katılımcıları faiz ödemediği için faiz maliyetinden kurtulmuş olur. Kira yardımı gibi ek maliyetler çıkarmaz. 1 yıldan 30 yıla kadar olan vadelendirme  seçenekleriyle dilediğiniz tutarı bütçenize göre ödeme olanağı sağlar

Finansevim Tasarrufa Dayalı Faizsiz finans sisteminin de teslimat öncesi ve sonrasında kefil istenmez.

Finansevim Fon Paketleri Tamamen Tasarrufa Dayalı Faizsiz finans sistemi üzerine kurulmuş olup fon bedelinin tamamı bu sistem tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle kredi kullanılmadığı gibi kredi notunun da bir önemi yoktur.

Finansevim Her bütçeden Fon Katılımcısına uygun uygulamalarıyla hizmet vermekte olup bütçe, meslek, şehir vb. sınırlama getirmemiştir.

Editör: TE Bilisim