Büyük Selçuklu’da Elçin Hatun kimdir, hangi yıllarda yaşadı? Elçin Hatun’un hayatı ve tarihteki yeri, Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisi takipçileri tarafından araştırılıyor. Dönemin önemli olaylarını ekrana taşıyan TRT 1’in sevilen dizisinde tarihi karakterlere ilgi ve merak artıyor. Vatandaşlar, dizide yer verilen isimlerin hayatına dair detaylı bilgilere ulaşmak için araştırmalar yapıyor. Büyük Selçuklu dizisinde Elçin Hatun karakterini Leyla Lydia Tuğutlu canlandırıyor. Peki, Büyük Selçuklu’da Elçin Hatun kimdir, hangi yıllarda yaşadı? İşte Elçin Hatun’un hayatı ve tarihteki yeri hakkında merak edilenler…

Büyük Selçuklu’da Elçin Hatun kimdir, hangi yıllarda yaşadı? İşte Elçin Hatun’un hayatı ve tarihteki yeri

Büyük Selçuklu’da Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın asil kızı Elçin, Selçuklu sarayını karıştıracak zekaya ve cesarete sahip, güzelliği ile de başları döndüren savaşçı asil bir Türkmen kızıdır. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Leyla Lydya Tuğutlu’nun canlandırdığı Elçin Hatun karakteri, babası Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ı öldürüp ağabeyi Kılıç Arslan’ı da rehin tuttuğundan dolayı Sultan Melikşah’a kin gütmektedir… Elçin Hatun, babasının intikamını almak ve ağabeyini kurtarmak amacıyla çıktığı bu yolda, kalbi ve mantığı arasında kalacaktır. Tarihi kaynaklarda Elçin Hatun’la ilgili detaylı bilgi bulunmaktadır.

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Elçin Hatun karakterine oynayacak olan Leyla Lydia Tuğutlu, 29 Ekim 1989’da Almanya Berlin’de doğmuştur. Türk bir babanın ve Alman bir annenin kızı olarak dünyaya gelen Leyla Lydia Tuğutlu, konservatuar ve piyano dersi almıştır.

Lise eğtimini Anadolu Lisesinde tamamlayan Leyla Lydia Tuğutlu, mankenlik teklifi geldiğinde İstanbul Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü tamamlamadan bırakmıştır.

‘Es Es’ adlı dizide İrem karekterini canlandıran Tuğutlu, 2010- 2015 yılları arasında Bloomberg ve HaberTürk TV’de ‘HT Magazin’ isimli programda sunuculuk yapmıştır.

Ayrıca Tuğutlu, ATV’de yayınlanan ‘Karadayı’ dizisinde Kenan İmirzalıoğlu’nun (Mahir Kara) kardeşlerinden biri olan Songül Kara karakterini canlandırmıştır.

Leyla Lydia Tuğutlu’nun rol aldığı film ve diziler

2016- Tatlı İntikam (Pelin) (TV Dizisi)

2015 – Delibal (Füsun) (Sinema Filmi)

2014 – İçimdeki Ses (Ayşıl) (Sinema Filmi)

2013 – Günce (Aslı) (Sinema Filmi)

2012 – 2014 – Karadayı (Songül Kara) (TV Dizisi)

2010 – 2011 – Kirli Beyaz (Melis) (TV Dizisi)

2009 – 2010 – Es Es (İrem) (TV Dizisi)

Editör: TE Bilisim