Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Müzesi’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB), bir yılının yer aldığı faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HER MECLİSTE KREDİ TALEBİ

AK Parti Grup Başkanvekili Köse, 2019 yılı faaliyet raporu kitapçığına eliyle kaldırarak boş sayfaları gösterdi. Köse, “6 milyonluk güzelim başkentimizi adeta felakete doğru sürükleyen bir belediye ile karşı karşıyayız. Faaliyet raporuna bir bakalım. Boş sayfaların olduğu faaliyet raporu boş sayfalar, boşa geçen bir yıl, boşa geçen kayıp bir yıl” ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş’ın seçim döneminde Ankara’nın sorunlarının kendi öz kaynaklarıyla çözüleceğini iddia ettiğine değinen Köse, Yavaş’ın her meclise kredi talebiyle geldiğini belirterek, “Sayın Yavaş’ın iş bilmezliğinin bedelini Ankara halkı ödemesin istedik. AK Parti ve MHP olarak, Cumhur İttifakı olarak meclise gelen borçlanma taleplerini sağduyu ve vicdan ile değerlendirdik. Olumlu baktık, öyle karar verdik” diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde olumsuz yanıt verilen bir kredi talebi bulunduğunu aktaran Köse, bu kredi talebinin 2019 Kasım ayında ASKİ için istenen 350 milyon TL’lik kredi talebi olduğunu söyledi. Köse, kredi talebine olumsuz yanıt verilmesinin nedenlerini şöyle açıkladı: “O tarihlerde belediye kasasında 500 milyon TL’ye yakın para vardı. Sayın Yavaş, tasarruf ettim, kasamda para var demişti. Biz de dedik ki, madem belediye kasasında paranız var, niye kredi kullanıyorsun, elinizdeki parayı kullanın. Neden boştan yere kredi faizi ödeyeceksiniz”

İŞÇİNİN EKMEĞİYLE OYNANDI

ABB Başkanı Yavaş’ın seçimlerde kimseyi seçildiği takdirde işten çıkarmayacağını söylediğinin altını çizen Köse, seçimden sonra 500 kişinin işten çıkarıldığını ve yerlerine partizanlık yapılarak 3 bin 500 kişinin alındığını dile getirdi. Murat Köse, Yavaş’ın 2019 yılının aynı döneminde işçi çıkardığını belirterek, “Salgın dönemini bahane ederek ‘maaşları ödeyemiyoruz, bu yüzden işçi çıkartabiliriz’ ifadesini kullandı Sayın Yavaş. Buradan soruyorum madem maaşları ödeyemeyecektiniz neden gizli kapaklı, liyakat sözünüzü de hiçe sayarak, partizanlık yaparak 3 bin 500 kişiyi işe aldınız” diye sordu.

HALK EKMEK İFLASIN EŞİĞİNE GETİRİLDİ

Halk Ekmek Fabrikasının içine düştüğü durumu eleştiren Köse, şirketin ilk genel müdürünün seçimden kısa bir süre görevden alındığını belirterek, bir sonraki genel müdürün maaşının sosyal medyada gündem olduğunu hatırlattı. Köse, “Bir sonraki genel müdürün aldığı ücretler sosyal medyada gündem olunca, toplam 45 bin TL civarında maaş aldığı ortaya çıkınca, olayı kapatmak için genel müdürü apar topar istifa ettirdi. Şimdi atanan 3. Genel Müdür. Geçtiğimiz günlerde canlı yayında un ihalesi yapıldı. İhaleye katılan firmalar canlı yayında 3 aydır ödeme yapmıyorsunuz diye şikâyet ettiler. Buradan soruyorum? 20 yıldır esnaf ödemelerinde bir sorun yaşamayan, gariban dostu Halk Ekmek, nasıl oldu da 1 sene içerisinde borçlarını ödeyemez hale geldi” diyerek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim