Çarşamba akşamları saat 20.00’da Atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisi bugün 7. bölümüyle ekranlara gelecek. Uzun bir aranın ardından yeniden yayına devam eden ekranların en sevilen dizisi Kuruluş Osman’da vatandaşlar her detayı araştırıyor. Dizi hakkında en çok sorgulanan konulardan biri de ‘Turgut Alp Kuruluş osman dizisinde oyanayacak mı’ konusu… Diriliş Ertuğrul’da en sevilen karakterlerden biri olan Turgut Alp’in kuruluş Osman’da neden olmadığı merak konusu. Peki, Turgut Alp, Kuruluş Osman’a dönecek mi? Turgut Alp Kuruluş Osman dizisinde oynayacak mı? Bilgiler haberimizde.

Turgut Alp, Kuruluş Osman’a dönecek mi? Turgut Alp Kuruluş Osman dizisinde oynayacak mı?

Diriliş Ertuğrul’da Turgut Alp karakterinde oynayan Cengiz Coşkun, ‘Malazgirt 1071’ sinema çekimleri nedeniyle Kuruluş Osman’da yer almadı.

Turgut Alp, hem Osman Gazi ile hem de Ertuğrul Gazi ile beraber muharebelere katılmış biridir. Turgut Alp’in dizinin ielrleyen bölümlerinde yeniden kadroda yer alması yönünde beklentiler devam ediyor.

Diriliş Ertuğrul’daki Turgut Alp kimdir?

Turgut Alp’in hayatına dair çok az bilgi mevcuttur. Turgut Alp’in tarihî bir şahsiyet olmayıp halk rivayetlerinde ortaya çıkan efsanevî bir kişi olduğu bile söylenmektedir.

Bu iddianın yanı sıra ilk Osmanlı kronikleri yanında bazı Bizans kaynaklarında çeşitli askerî faaliyetler nedeniyle ismi geçmektedir. İsmindeki ‘Alp’ kelimesi ise bir ünvandır. Bu ünvan onun veya babasının Selçuklu Devleti’nin hizmetinde dirlik sahibi olduğuna işaret etmektedir.

Turgut Alp’in 1334-35 yıllarında sağ olduğu fakat epeyce yaşlı olduğu bilinmektedir. İnegöl çevresinde Keşiş dağı yakınında yaşayan dervişlerden Geyikli Baba ile yakınlığına dair bazı rivayetler vardır. Turgut Alp’in adı ölümünden sonra İnegöl yöresine verilerek yöre, Turgut-ili diye anılmıştır. Erken dönem Osmanlı’da yaşayan tarihçilerden Aşıkpaşazâde, Neşri ve diğer tarihçiler de kaynaklarında İnegöl yöresini Turgut-ili şeklinde zikretmektedir. Bu adlandırma 16. yüzyıldan itibaren ortadan kalkmıştır.

İlk Osmanlı kaynaklarındaki rivayetlere göre Turgut Alp, Osman Bey’in yanında bulunmuş ve Yarhisar’ın alınmasına katılmış ve ardından İnegöl’ün fethiyle görevlendirilmiştir. Kaynaklarda Turgut Alp’in şehri kuşatırken Osman Bey’in de yardıma geldiğinden bahsedilmektedir.

Ayrıca İnegöl’ün fethi sırasında şehrin tekfuru Aya Nikola’nın Türkler’e karşı düşmanca hareketleri yüzünden idam edildiği ve şehrin idaresinin Turgut Alp’e verildiği kaydedilmiştir. Daha sonra Turgut Alp, Köse Mihal ile birlikte Orhan Gazi’nin yanında Atranos yani Orhaneli’nin fethine katılmıştır. Orhan Bey’in geldiği haberini alan Atranos hâkimi hisardan kaçarken bir kayadan düşüp ölmüştür ve kale kolayca ele geçirilmiştir. Aynı zamanda Atranos’un alınması Bursa’nın da fethini kolaylaştırmıştır.

Diriliş Ertuğrul’da Turgut Alp karakterini oynayan Cengiz Coşkun kimdir?

29 Nisan 1982 doğumlu olan model ve oyuncu Cengiz Coşkun, aslen Bulgaristan göçmenidir. Coşkun, televizyon hayatına 2005 yılındaki Rüzgarlı Bahçe dizisiyle adım atmıştır.

Spor Akademisinden mezun olan Cengiz Coşkun aynı zamanda eski bir profesyonel basketbolcudur. 2002 yılında Best Model olduktan sonra Rüzgarlı Bahçe ile oyunculuk kariyerine adım atan Coşkun, Fetih 1453 isimli sinema filminde de rol almış ve en son Diriliş Ertuğrul dizisinde Turgut Alp karakterini oynamıştır.

2013 yılında Survivor yarışmasından da tanıdığımız Cengiz Coşkun, şu an İstanbul’da ikamet etmektedir.

Editör: TE Bilisim