Gösterilerin ülke çapında yayılmasından ve çok sayıda polisin eylemcilerin tarafına geçmesiyle birlikte bu sabah kurmayları ile toplanan Lukaşenko “Artık Putin ile diyaloğa geçmem lazım, eğer Belarus düşerse bütün Sovyetler coğrafyası tehlikeye girer” dedi.

Lukaşenko eylemciler hakkında ise “Polonya, Hollanda, Ukrayna, Rus Muhalefeti Navalny çocuklarımızı savaş topu olarak kullanıyor, dışarıdan ülkemize eylemciler giriyor” diye belirtti.

10 Agustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra oyların çalındığını öne süren halk 27 senedir ülkeyi elinde tutan Lukaşenko’ya karşı ülke genelinde eylemlere başlamış durumda. Lukaşenko ise seçimleri yüzde 80 oy ile kazandığını öne sürse de halka karşı güç kullanıyor. Gösterilerde şimdiye kadar 10 binden fazla insan gözaltına alındı.

Göstericiler Lukaşenko’nun görevi bırakmasını ve seçimlerin gerçek galibinin Svetlana Tikhanovskaya’nın göreve başlamasını talep ediyor.

Tikhanovskaya ise seçimlerden bir gün sonra 7 saat gözaltında kaldığını ve çocukları ile tehdit edilerek Litvanya’ya gitmek zorunda kaldığını bildirdi.

Tikhanovskaya dün yaptığı açıklamada 15-16 Ağustos’da halkı geniş çaplı gösterilere davet etti ve valilerden de halkın tarafına geçmelerini istedi.

Editör: TE Bilisim