İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilen karantinanın 2 Aralık’ta sona ereceğini ve ardından da bahara kadar 3 aşamalı planın uygulanacağını söyledi.

İngiltere Başbakanı Johnson, Avam Kamarasına hitaben yaptığı konuşmada, hükümetin kış aylarında geçerli olacak salgınla mücadele planını açıkladı.

2’NCİ AŞAMA 2 ARALIK’TA SONA ERECEK ve 3’ÜNCÜ AŞAMAYA GEÇİLECEK

5 Kasım’da başlayan ulusal çaptaki 2’nci karantinanın 2 Aralık’ta kaldırılacağını kaydeden Boris Johnson, insanların dışarıda artık 6 kişiyi geçmeyecek şekilde buluşabileceğini söyledi.

Toplu ibadete ve düğünlere yeniden izin verileceğini, temel olmayan ürünlerin satıldığı mağazalar, spor salonları, eğlence tesisleri ve kuaförlerin ülke genelinde yeniden açılacağını bildiren Başbakan Johnson, 2 Aralık sonrası 3 aşamalı mücadele planına geçeceklerini duyurdu.

3 AŞAMALI PLAN

İlk aşamada insanlardan mümkünse evden çalışmalarının isteneceğini, 2 ve 3’üncü aşamalarda restoran ve barların artık saat 22.00’de değil 23.00’te kapanacağını ve sınırlı sayıda seyircinin statlara alınabileceğini açıkladı.

3’üncü aşamada ise eğlence mekanları ile otellerin kapatılacağını ve restoranların sadece paket servisi yapabileceğini söyleyen Boris Johnson, bu planın bahar aylarına kadar geçerli olacağını bildirdi.

Editör: TE Bilisim