Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Gece saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi Ardahan ve Erzurum’da kısa sürede yüksek kesimlerin yanı sıra kent merkezlerini de beyaz örtüyle kapladı.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, kar yağışı altında Ardahan Devlet Hastanesi ve 112 Acil Servisini ziyaret etti.

Bilmez, hastane ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu yıl iklim biraz kurak geçti. İnşallah bu kar beraberinde bereketi getirir.” dedi.

Vali Bilmez, hastane ziyaretinde dünyaya gelen bir bebeğe ise altın taktı. Bilmez’e eşi Meral Bilmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel, İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Palandöken ve Cıbıltepe’de kar yağışı

Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Erzurum‘da ise Palandöken başta olmak üzere önce yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, kent merkezini de tamamen beyaza bürüdü.

Kar yağışı, turistler ile turizmcileri sevindirdi.

Palandöken’deki tatilciler ve kentte sokaklara çıkan gençler, kar yağışı altında eğlenip kar topu oynadı.

Kar yağışı nedeniyle şehrin ana arterleri başta olmak üzere çeşitli noktalarda tedbir amaçlı bekleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kars’ın yüksek kesimlerinde de aynı saatlerde kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki turistler, kar yağışının mutluluğunu yaşadı.

Editör: TE Bilisim