Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünde oynayacağı Alef dizisi izleyicileri heyecanlandırdı. Dizide Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen gibi oyuncular da yer alıyor. Diziyle ilgili araştırma yapan izleyiciler Blutv’de yayınlanacak Kenan İmirzalıoğlu Alef dizisi ne zaman başlıyor? İlk fragman yayınlandı Alef konusu ne? gibi sorulara cevap arıyor. İşte konuyla ilgili merak edilen bilgiler…

BluTV ve FX’in ortak projesi Alef; Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in başrollerini paylaştığı kadrosuyla yayın tarihi için geri sayıma başladı.

Alef’in yönetmenliğini Emin Alper, senaristliğini Emre Kayış üstleniyor. ALEF yakında yayınlanacak ilk bölümünden itibaren izleyenleri gizem ve aksiyonla dolu bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Alef dizisinin özeti…

Kenan İmirzalıoğlu’nun canlandırdığı Kemal ile Ahmet Mümtaz Taylan’ın canlandırdığı Settar karakterleri hem kişisel hayatları hem de işlerine bakış açılarıyla birbirine tamamen zıt iki dedektiftir.

İstanbul’da işlenen esrarengiz cinayetleri çözmek için aldıkları görev onları bir araya getirir. Dedektifler ancak kendi deneyim ve bilgilerini birleştirirlerse vakayı çözebileceklerdir.

Karşılarındaki seri katilin cinayet motivasyonlarını çözmeye çalışırken kendilerini hiç bilmedikleri bir dünyanın eşiğinde bulurlar. Bu zorlu yolculukta açılacak kapılar hem Kemal’in hem Settar’ın kendi iç dünyalarında saklı kalan acılarını da açığa çıkaracaktır.

İsmi değişik dizilerde gündeme gelen Kenan İmirzalıoğlu ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak ister adlı yarışma programında sunucu olarak anlaşmıştı. İmirzalıoğlu, aynı zamanda sadece 8 bölüm olarak yayınlanacak olan Alef dizininin başrol oyuncusu olacak. Dizide birbirinden ünlü oyuncular ona eşlik edecek.

Dizide Ahmet Mümtaz Taylan, Melisa Sözen gibi oyuncuların yanı sıra Ece Dizdar, Osman Alkaş, Rıza Akın, Kıvanç Baran Arslan ve Erdem Kaynarca gibi yetenekli oyuncular da yer alıyor. Alef dizisini ünlü yapımcı ve senarist Emin Alper kaleme alacak. Dizinin çekimlerine Ekim ayında başlanacağı ve Kasım ayı gibi de Blu TV de yayınlanması bekleniyor.

ALEF DİZİSİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Polisiye dizisi olan Alef,2020 yılında BluTV ve FX’te aynı anda ekranlara gelecek.

ALEF DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Alef dizisi mistik ve tarihi bir polisiye dizi olacak. Alef dizisinde İstanbul Boğazı’nda bir cesedin bulunmasının ardından ortaya çıkan çeşitli cinayetlerin sırrını çözmeye çalışan iki dedektifin hikayesi izleyicisi karşısına çıkarılacak.

Bir seri cinayet vakasının peşine düşecek hırslı dedektif Kemal, tecrübeli ortağı Settar ve de bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar’ın hikayesi anlatılacak.

ALEF DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

Kenan İmirzalıoğlu (Kemal)

18 Haziran 1974 yılında Ankara’nın Bala ilçesi Üçem köyünde dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde okurken mankenlik ajansına kaydoldu ve kısa sürede dikkatleri üzerine topladı. Best Of Turkey ve ardından Best Of World modellik yarışmalarında birinci seçilerek büyük başarılara imza attı. Bu başarılarının ardından dizi ve film teklifleri gelmeye başladı.

Osman Sınav’ın dikkatini çeken yakışıklı oyuncu Deli Yürek dizisinde oynar ve ardından Amerika’ya giderek dil eğitimini tamamlar. Geldikten sonra Uğur Yücel’İn yönettiği Alaca Karanlık sinema filminde oynar. Son olarak Karadayı dizisinde oynamıştır. Kenan İmirzalıoğlu 2016 yılında Sinem Kobal ile evlenmiştir.

Kemal hırslı ve bir polis dedektifidir.

Melisa Sözen (Yaşar)

6 Temmuz 1985 yılında İstanbul’da doğdu. Daha 14 yaşındayken Yedi Kocalı Hürmüz müzikaline çıktı. Orada tanıştığı Nilgün Belgin sayesinde Kadınlar Kulübü dizisinde oynadı. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nü bitiren güzel oyuncu 2004 yılında gösterilen Çemberimde Gül Oya dizisiyle tanınmıştır. Birçok dizi ve filmde rol alan başarılı oyuncu 2012 yılında TRT de yayınlanan Şubat dizisinde rol icabı sevgilisi olan Alican Yücesoy ile gerçekten evlenmiş ancak bu evlilik sadece 5 ay sürmüştür.

Yaşar üniversitede öğretim görevlisidir.

Ahmet Mümtaz Taylan (Settar)

12 Eylül 1965 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. 18 yıl tiyatro oyunlarında oyuncu, yönetmen, genel müdür gibi görevler üstlenen usta oyuncu 2006 yılında Devlet Tiyatrolarından istifa etti. Ardından bazı üniversitelerde eğitim vermeye başladı. Ahmet Mümtaz Taylan Hayat Şarkısı Yılan Hikayesi, Kurşun Yarası, Avrupa Yakası, Ezo Gelin, Leyla ile Mecnun, Behzat Ç., Kötü Yol, Güzel Köylü gibi dizilerde rol almıştır. Başından 2 evlilik geçen oyuncu şu anda bekardır.

Kemal’in tecrübeli dedektif polis ortağıdır.

Ece Dizdar

23 Kasım 1981 yılında İstanbul’da doğdu. En Son Babalar Duyar dizisi ile ismini duyurmuştur. Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçısı olarak ünlü markaların seslendirmelerini yapmıştır. Babasının subay olmasından dolayı dünyanın bir çok ülkesinde yaşamak zorunda kalmıştır. Bu yüzden Belçika’da müzikal Oyunculuğu, ses ve dans eğitimi almıştır. 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde tüm ailesini kaybetmiştir. Esir Şehrin Gözyaşları, Hayalet, Karakol, Şubat, Güneşi Beklerken, Beş Kardeş gibi dizilerde rol almıştır.

Osman Alkaş

3 Hasım 1955 yılında Kıbrıs’ın Lefkoşe kentinde dünyaya gelmiştir. Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Anabilim Dalı mezunudur. Tiyatronun yanı sıra uzun süre sabah programları, çocuk programları ve yemek programlarını sunmuştur. Çok sayıda dizi ve filmde rol almıştır. Son olarak Vuslat dizisinde Tahsin karakterini oynamıştır.

Kenan İmirzalıoğlu’nun Alef dizisi ne zaman başlıyor? Kenan İmirzalıoğlu Alef dizisi ilk fragman yayınlandı! İşte Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı Alef dizisi ilk fragmanı:

Editör: TE Bilisim