Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ve Başbakan Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ anlaşmasına bağlılıklarını teyit ettiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ermenistan’daki temaslarının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Kendisinin Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Başbakanı Paşinyan ile görüştüğünü belirten Lavrov, Dağlık Karabağ ile ilgili Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında 9 Kasım’da imzalanan ortak açıklamanın uygulanması konusunu ele aldıklarını aktardı.

Söz konusu açıklamanın Dağlık Karabağ meselesinin çözümünün “tek yolu” olduğuna dikkati çeken Lavrov, “Bu açıklamayla ilgili sadece yurt içinde değil, yurtdışında da şüphe oluşturma girişimleri kabul edilemez.” dedi.

“ANLAŞMAYA BAĞLILIKLARINI TEYİT ETTİLER”

Lavrov, “Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, açıklamanın ciddi sorunların çözülmesine ve insanların hayatlarının kurtarılmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Onlar, anlaşmanın gelecekte de uygulanması konusunda bağlılıklarını teyit etti.” değerlendirmesinde bulundu.

İŞGALCİ ERMENİSTAN’IN SALDIRILARINDA 91 SİVİL ŞEHİT OLDU

Azerbaycan başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Azerbaycan’a yönelik saldırılarında 91 sivilin şehit olduğu, 404 sivilin yaralandığı bildirilmişti.

Ağdam’da 27 yıl sonra ezan sesleri yükseldi

Dünya

Habere Git

ABD ve Fransa, Dağlık Karabağ meselesinde Rusya’ya gücenmiş

Dünya

Habere Git

Azerbaycan, Fransız paralı askerlerin işlediği savaş suçlarının hesabını yargıda soracak

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim