Yeni yıla girmemize sadece 2 hafta kaldı. Kimlik ve ehliyetini yenilememiş vatanadaşlar 2019 geride kalırken “Kimlik ve ehliyet yenileme son günü ne zaman?” sorusunu araştırıyor. Herhangi bir para cezası yememek isteyen vatandaşar başvuruların nasıl yapıldığınıda merak ediyor. Peki Kimlik ve ehliyet yenileme son günü ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? İşte Kimlik ve ehliyet yenileme hakkında tüm detaylar.

KİMLİK YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN?

Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıldır. Süre bitimini izleyen tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Kimliklerin geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri ise 2023 yılına kadar devam edecek.

Kimlik kartı alabilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) alınır.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı      22,50 TL

EHLİYET YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? YENİLEME NASIL YAPILIR?

Yeni ehliyet almak için vatandaşlara verilen son gün 31 Aralık 2020… Yeni çipli ehliyet ‘randevu.nvi.gov.tr’ internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınması gerekiyor.

Başvuru için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, 1 biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan ve en önemlisi de ‘sürücü olur’ yazan raporu bakanlığa bağlı sağlık kurumlarından ve bakanlık ile anlaşmalı özel kurumlardan alınabilir.

Editör: TE Bilisim