2021 Borç yapılandırma nasıl yapılır? Borç yapılandırma e Devlet ekranı! Devlete çeşitli nedenlerle borçlanan vatandaşlar yeni yıla girilmesiyle birlikte borçlarını nasıl yapılandırırım gibi soruları sıkça araştırmaya başladı. Devlete borcu olan vatandaşlar için vergi dairesi ve e devlet üzerinden yapılan borç yapılandırma ekranı hakkında tüm detayları haberimizde derledik. Peki, 2021 Borç yapılandırma nasıl yapılır? Borç yapılandırma e Devlet ekranı! İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Borç yapılandırma başvuru tarihinin uzatılmasının ardından belirlenen tarihler aralığında işlemlerini yapmamış olan binlerce borçlu internet aracılığı ile başvurularına başladı. Bilindiği üzere başvurular interaktif vergi dairesi ve e-devlet sistemi aracılığı ile alınıyor.

2021 BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Milyonlarca vatandaşın yaptığı işlemler sonucunda borçlarını 18 taksite varan fırsatlarda ödeme şansı yakalayacağı bu kanuna ilgi oldukça büyük. Bir süredir başvurular devam ederken ilk açıklamaya göre 31 Aralık’ta sona erecek olan süreç 31 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

BAŞVURU SÜRESİ VE İLK TAKSİT ÖDEMESİ UZADI

Buna göre, daha önce 31 Aralık 2020 olan başvuru süresi ve ilk taksit süresi bir ay uzatıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borçlarında yapılandırma başvurularının başladığını belirterek, fırsattan yararlanmak isteyenler için son tarih olarak 31 Aralık 2020’yi gösterdi. Yurtiçi ve yurtdışı bazı varlıkların 30 Haziran 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacağı ve inceleme yapılmayacağı da hatırlatıldı. İşte sokakta ‘AF’ olarak anılan vergi barışı düzenlemesinin son dakika detayları;

Öğrenim kredisi, prim, emlak, taşıtlar vergisi, trafik cezası gibi birçok kalemde bulunan 4 milyon vatandaşın beklediği yapılandırma fırsatı başladı.

BAĞ-KUR BORCU OLANLAR YARARLANACAK MI?

Bağ-Kur’lulardan 31 Ekim 2020 tarihi itibarıyla prim borcu bulunanlar, borçlarını iki ay içinde ödemezlerse veya yapılandırmazlarsa prim borçları silinecek ancak sigortalılıkları da durdurulacak.

EN FAZLA KAÇ TAKSİT YAPILABİLECEK?

Borçlarını taksitle ödemek isteyenler 6, 9, 12 ya da 18 taksiti tercih edebilecek. Katsayı taksit sayısına göre değişecek. Taksit sayısı arttıkça ödenecek rakamlar da artacak. Belediyelerin borçları ise genel bütçe vergi gelirleri payından kesinti yapılmak suretiyle 120 eşit taksitte tahsil edilecek.

BORÇ YAPILANDIRMA E DEVLET EKRANI!

Bağ-Kur sigortalıları başta olmak üzere primini kendi ödeyen vatandaşların yapılandırma müracaatları e-devlet üzerinden alınabilecek. Prim borcu olanlar e-Sigorta kanalıyla internet üzerinden başvurabilir ya da posta yoluyla bağlı bulundukları SGK il müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezi’ne de yapabilir.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Ekranda da yer alan sol menüdeki ödeme ve borç işlemleri ekranına giriş yapılması gerekecek. Burada 7256 sayılı kanun kapsamında ödeme işlemleri menüsüne giriş yapacak olan vatandaşlar, başvurularım ekranına tıklayarak ödeme planlarını seçtikten sonra işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İLK TAKSİT NE ZAMAN YATIRILACAK?

Vergi borçlarıyla il özel idarelerine ve belediyelere olan borçların ilk taksiti Ocak 2021’de, SGK’ya olan borçların ilk taksiti de Şubat 2021’de ödenecek. Ödemeler ikişer aylık aralıklarla 18 taksitle yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim