2021 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB İOKBS bursluluk sınav tarihi belli oldu mu? soruları sıkça araştırılıyor. Bursluluk sınavı ile ilgili tüm gelişmeler ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin velileri tarafından yakından takip ediliyor. Ortaokul ve liselere yönelik İOKBS Bursluluk sınav tarihi belli oldu. Peki,2021 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB İOKBS bursluluk sınav tarihi belli oldu mu? İşte MEB İOKBS bursluluk sınav tarihi ve tüm detaylar…

2021 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB İOKBS bursluluk sınav tarihi belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı 2021 sınav takvimi sonrasında, eski adı PYBS; yeni adı İOKBS olan bursluluk sınavı hakkındaki sorgulamalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl 5, 6, 7, 8, 9, hazırlık sınıfı, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik düzenlenen bursluluk sınavı kapsamında heyecanlı bekleyiş sürüyor. MEB 2021 sınav takviminde yer alan bilgiye göre, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 25 Nisan 2021’de yapılacak.

BURSLULUK SINAVI NEDİR?

5.sınıftan 11. sınıfa kadar öğrencilerin girdiği bursluluk sınavı ile devlet, uzun yıllardır öğrencilere burs ve kalacak yer desteği sağlamaktadır. öğrencilerin belirlenmesine ise İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı aracılığıyla karar verilir. Eski adı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olan bu sınavda yüksek not alan öğrencilere burs imkanı sağlanır. Tüm burslar ve kalacak yer geri ödemesizdir.

Editör: TE Bilisim