Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Geert Wilders’ın paylaşımına tepki gösterdi.

Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Gerçekleri yüzlerine söyleyince Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi. İslam ve yabancı düşmanlığından prim yapmaya çalışıyor. Avrupa’nın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık dur demenin zamanı gelmiştir” dedi.

Wilders’ın yaptığı paylaşıma tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

HESABI ASKIYA ALINMIŞTI

Twitter, geçen yıl ırkçı söylemleriyle gündeme gelen Hollandalı siyasetçi Geert Wilders’in hesabının, nefret ifade ettiği için askıya alındığını açıklamıştı.

HER GEÇEN GÜN FARKLI BİR REZİLLİK!

Öte yandan son haftalarda daha da şiddetini artıran Avrupa’daki İslam ve yabancı düşmanlığına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Özellikle Fransa’da Macron yönetiminin son zamanlarda Müslümanları ve ibadet yerlerini hedef almasıyla ülkenin farklı şehirlerinde benzer uygulamalar faşist ve çağ dışı eylemlerin başını çekiyor.

MACRON ÇAĞ DIŞILIKTA SINIR TANIMIYOR!

Ülkenin Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde geçen hafta başı kesilerek öldürülen öğretmeni “anmak için” resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (s.a.v) yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı.

Macron açıklamasında, Hazreti Muhammed’e (s.a.v) yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Editör: TE Bilisim