Suriye’de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep’ten yaralı kurtulan Suphi Assef, “kadim” kenti yaşadıkları acılarla geride bırakmanın hüznünü yaşıyor. Kuşatmanın sürdüğü Halep’ten, bacağının iki yerinden vurulduktan sonra yaralı kurtulan Assef, ailesi ile İdlib’teki Kah çadır kentine getirildi. Assef, bölgede yaşananları, sivillere düzenlenen saldırıları ve kurtarılmalarını anlattı. Tahliye sayesinde Halep’ten çıkarıldığını ifade eden Assef, “Otobüslerle ailem ve eşimin ailesiyle geldik. Bulunduğumuz bölgede kan ve gözyaşından başka bir şey yoktu. Halep’te Esed, insanları istediği gibi öldürüyor.” diye konuştu.

Üzerimizde her türlü silahı denediler

Assef, Halep’te sadece bombardıman olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist gruplar üzerimizde her türlü silahı denediler. Aklınıza hangi silah geliyorsa onu bizim gibi masum insanların üzerinde denediler. Bizim oradan çıkmamız bir mucize, bizi Allah kurtardı. Ben dışarıdayken rejim yanlısı yabancı terörist gruplar tarafından ayağımın iki yerinden vuruldum. Yakınlarım ve çevredeki insanlar tarafından hastaneye kaldırıldım. Allah Esed’ten razı olmasın. Halkı katlederek eline ne geçecek bilmiyorum. Onda Allah korkusu yok, Allah korkusu olan biri kendi halkını öyle yapar mı?”

Biz tahliye olurken teröristler gülüyordu

“Dün biz tahliye olurken rejim yanlısı yabancı terörist gruplar ayak ayak üstüne atmış kahve içerek bize gülüyorlardı.” diyerek yaşadıkları dramı anlatan Assef, memleketlerinden değil, ölümden kaçtıklarını vurguladı. Assef, kendilerine bunları yapanların bombardımanda sınır tanımadığını dile getirerek, “Halep’te rejim, Rusya ve İran’ın Şii milisleri bulunduğumuz bölgenin etrafını kuşatarak bizi içerde tutsak bıraktı.

Daha sonra Türk Kızılayı vesilesiyle otobüslerle kuşatma altından çıktık. Bizden önce çıkan konvoya ateş açılmış ve birkaç kişi ölmüştü.” dedi.

Editör: TE Bilisim