Suç filmleri, özellikle Amerikan sineması (Hollywood) tarafından bolca çekilmiş ve üzerine ağırlık verilmiş bir türdür. İzleyiciler tarafından merakla seyredilen suç filmleri, aksiyon sahneleri ve karışık senaryoları sayesinde oldukça ilgi çekmektedir. En iyi suç filmleri içinden sizler için toplanmış harika filmler, aşağıda verilmiştir.

İşte en iyileri arasından seçtiğimiz 7 suç filmi:

Pulp Fiction

Ucuz Roman adıyla Türkiye’de gösterilen film, 1994’te vizyona girmiştir. Oscar alanında en iyi senaryo ödülü alan yapım, Cannes’da en iyi film ödülü alarak başarısını tüm dünyaya duyurmuştur. Tarantino’nun kariyeri boyunca yaptığı hiçbir film Ucuz Roman’ı aşamamıştır. Hem kritikler hem seyirci tarafından Pulp Fiction büyük değer görmüştür. Travolta, Samuel Jackson, Uma Thurman gibi birçok değerli oyuncuyu barındıran film, en harika suç filmleri arasında yerini almıştır. Filmin düz bir anlatıya sahip olmaması, hamburger sohbetleri ve özel dans sahnesi çok konuşulmuştur.

Murder on the Orient Express

2017 yılında vizyona giren film, Kenneth Branagh tarafından çekilmiştir. Agathe Christie’nin çok okunan romanlarından biri olan Doğu Ekspresi’nde Cinayet, defalarca filme çevrilmiştir. Yönetmenin kendisi filmin başrolünü oynamıştır. Dedektif rolü ona aittir. Ayrıca Johnny Deep, Michelle Pfeiffer ve Daisy Ridley gibi değerli oyuncular filmin çıtasını yükseltmişlerdir. Dedektif filmleri arasında önemli bir yeri olan yapım, kaliteli senaryosu sayesinde izleyiciyi merak içinde bırakır.

The Snowman

Suç filmi olmasının yanı sıra gerilim ve korku unsurlarını da barındıran Kardan Adam filmi, 2017’de vizyona girmiştir. Norveç yapımı bir filmdir. Jo Nesbo adlı bir yazarın kitabından uyarlanarak filme çekilmiştir. Michael Fassbender, Rebecca Ferguson gibi oyuncuları bünyesinde barındıran film, heyecan ve gerilim sahneleriyle adından söz ettirmiştir. Katilin kim olduğu sorusu, filmin en başından itibaren seyircinin aklını kemirir. En iyi suç filmleri arasında gösterilir.

Soğuk Ölüm

Polisiye, suç ve gerilim türlerinin harmanlandığı eşsiz bir yapımdır. Kate Beckinsale, Gabriel Macht, Tom Skerritt gibi oyuncular filmde başrol oynarlar. Antarktika’da gerçekleşen bir cinayetin failini bulmaya çalışanları konu alan yapım, heyecanlı senaryosuyla dikkat çeker. Filmi, Dominic Sena yönetmiştir. Bilet gişesi 17.84 milyon dolardır. Pek bilinmeyen bir film olsa da izlenmeye değer.

Black Mass

Scott Cooper’in yönettiği film, 2015’de vizyona girmiştir. Bir mafya baronuyla, parmakla gösterilen bir FBA ajanının iş birliğini anlatan film türü içinde oldukça önemli bir yerdedir. 99.8 milyon dolar hasılat yapan film, birçok ödüle layık gösterilmiştir. Oyuncu kadrosunda Johnny Deep, Dakota Johnson, Joel Edgerton ve Benedict Cumberbatch gibi yıldızlar yer almaktadır.

Çarpık Evdeki Cesetler

1949 yılında yayımlanan Agathe Cristie romanından esinlenerek çekilmiş, başarılı bir suç filmidir. Max Irons, Gleen Close ve Gillian Anderson gibi star isimler filmin ana kadrosunu oluştururlar. Özel dedektif olarak hizmet veren Charles Hayward, sevgilisinin ricası üzerine ölen dedesini araştırır. Bu adam ölmüş müdür yoksa öldürülmüş müdür? Bu sorunun peşine takılan dedektif çok ilginç sonuçlarla karşılaşacaktır. İzlemeyen herkesin mutlaka en az bir kere seyretmesi tavsiye edilir.

Esaretin Bedeli

IMDB listelerinde hep zirveyi bekleyen, mükemmel bir yapım: Esaretin Bedeli. En iyi suç filmleri arasında yer alan Shawshank Redemption, etkileyici öyküsü ve başarılı oyunculuk performanslarıyla izleyici büyülemeyi becermiştir. Stephen King’in çok satan bir romanından uyarlanarak beyazperdeye aktarılmıştır. Yönetmenliğini Walking Dead gibi başarılı yapımların arkasındaki isim, Frank Darabont, üstlenmiştir. Cinayetle suçlanıp hapse atılan bir adamın öyküsü etkileyici bir şekilde anlatılır. Filmin sevilen oyuncuları arasında Morgan Freeman ve Tim Robbins vardır.

Dikkat çekici konulara sahip dizilerin yer aldığı dizi önerileri sayfamızı ziyaret etmek ister misiniz?

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Size 9 Tavsiyemiz Var! İşte en iyi hayatta kalma filmleriKültür SanatHabere Git

Gelmiş Geçmiş En İyi 7 Fransız FilmiKültür SanatHabere Git

En İyi Güney Kore Filmleri: Kaçırmamanız Gereken 7 FilmKültür SanatHabere Git

Editör: TE Bilisim