Milli Voleybol Takımı çapraz pasörü Meryem Boz, 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri karşılaşmasında Polonya’ya 3-2 galip gelen File’nin Sultanları arasında, mücadelede sergilediği üstün performansıyla dikkatleri üzerine çekerek bir anda gündem oldu. Meryem Boz, maçın ardından sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer almaya başladı. Filenin Sultanlarının galibiyetine büyük katkı sunan başarılı voleybolcu hakkında Meryem Boz kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kaç gibi sorular arama motorlarında yoğun olarak aranmaya başlandı. Peki, Meryem Boz kimdir, kaç yaşında? Milli Voleybolcu Meryem Boz nereli? İşte Meryem Boz hakkında merak edilen detaylar…

Meryem Boz kimdir, kaç yaşında? Milli Voleybolcu Meryem Boz nereli?

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Meryem Boz, 3 Şubat 1988 yılında Eskişehir’de doğdu.

1,94 boyundaki A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Meryem Boz, 2012 yılında Ufuk Çalık ile dünya evine girdi.

MERYEM BOZ NEDEN GÜNDEM OLDU?

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri yarı final maçında Polonya’yı 3-2 mağlup etti. Finalde Almanya’nın rakibi olmaya hak kazanan Filenin Sultanları, sergiledikleri muhteşem performansla büyük alkış topladı. Rakip takım karşısında 36 sayı üreten Meryem Boz, galibiyette kilit rol oynarken, sergilediği performans sosyal medyayı bir anda ayağa kaldırdı! Twitter’da milli voleybolcu Meryem Boz için övgü dolu tweetler atıldı.

MERYEM BOZ HAKKINDA

Milli takımlarda küçük kızlar, yıldız kızlar, genç kızlar ve A takım olmak üzere her kategoride ay yıldızlı formayı başarıyla temsil eden oyuncu Meryem Boz, A Milli Bayan Voleybol Takımımız ile 2015 yılında CEV Avrupa Ligi’nde gümüş, 2010 yılında ise bronz madalya kazandı. Meryem Boz ayrıca 2017 yılında Avrupa üçüncüsü olan A Milli Bayan Voleybol Takımımızın kadrosunda yer almıştı.

Kulüp kariyerinde 2010-2011 sezonunda Polonya Ligi’nde Atom Trefl Sopot ile ikincilik, Fenerbahçe formasıyla 2012 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda üçüncülük ve 2012-2013 CEV Kupası’nda ikincilik başarıları olan Meryem Boz, Bursa Büyükşehir Belediye ile 2014-2015 sezonu CEV Challenge Kupası’nda şampiyonluğa ulaşmıştı. Başarılı oyuncu Boz, ayrıca 2014-15 sezonunda CEV Challenge Kupası’nın en skoreri ve en değerli oyuncusu seçilmişti.

Meryem Boz, 2017-2018 Vestel Venus Sultanlar Ligi’ni toplamda 495 sayı ve set başına 5 sayı ortalamasıyla en skorer beşinci oyuncu olarak tamamlamıştı.

Venüs Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nda forma giyen Meryem Boz, Aydın’ın gururu oldu. Bu sezon Aydın Büyükşehir Belediyespor forması altında çıktığı 11 lig, 2 kupa olmak üzere toplam 13 maçta performansıyla dikkat çeken Meryem Boz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri’nde mücadele edecek olan A Milli Takım kadrosunda yer aldı. Pasör çaprazı pozisyonunda görev alan 1.94’lük Meryem Boz, 7-12 Ocak tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenecek olan turnuvada Milli Takım’ın önemli bir kozu oldu.

Editör: TE Bilisim