Kent merkezindeki programının ardından Yüksekova ilçesine geçen Bakan Soylu, Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper ve protokol üyelerince karşılandı.

Şehit aileleri ile bir araya gelerek sohbet eden Soylu, daha sonra Cengiz Topel Caddesi’nde esnafı ziyaret edip taleplerini dinledi.

İlçede yürütülen alt ve üstyapı çalışmalarını inceleyen Soylu, ardından polis evine geçti.

Soylu’ya ziyaretinde Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ve AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Fatih Arslan’da eşlik etti.

Hakkari’nin Geçitli ile Akkuş köyleri arasında yayla meselesi nedeniyle 80 yıl önce başlayan ve 10 yıl önce bir kişinin ölümüyle kan davasına dönen husumet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Barış törenine katılan Bakan Soylu, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini hatırlatarak, “Bu topraklarda bir tek terörist kalmayacak. Allah`a da yemindir. Namus sözüdür, şeref sözüdür. Bu toprakların çocukları doktor olacak, öğretmen olacak. Bu toprakların çocukları milletimizle beraber dünyaya, bu ülkenin sesini duyuracak” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun devreye girmesiyle kan davası barışla sonuçlandı.

Editör: TE Bilisim