Kasık ağrısına iyi gelen ve evde uygulanabilen bazı uygulamalar ve dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat etmek ve önerileri uygulamak kasık ağrılarınıza iyi gelebilir. Fakat kasık ağrılarının belirtilerinin şiddetli olması durumunda uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kasık ağrılarınız için size yardımcı olacak, evde uygulayabileceğiniz öneriler ve dikkat edebileceğiniz durumlar ise aşağıdaki gibidir:

Dinlenmek, Buz masajı, Lavanta çayı tüketmek, Papatya çayı tüketmek, Rezene çayı tüketmek, Civanperçemi karışımı, Aloe Vera sürmek,

Kasık Ağrısı Sebepleri

Canımızı yakan bu ağrı yaygın bir rahatsızlıktır ve herkesin başına gelebilir. Diğerlerinden daha yaygın olan kasık ağrısının bazı olası nedenleri vardır.

Yaygın nedenler

Kasık ağrısı denildiğinde bilinen en yaygın neden, kasık bölgesindeki kasların, bağların veya tendonların gerginliğidir.

Özellikle futbol gibi beden vasıflarına ihtiyaç duyulan spor yapıyorsanız, muhtemelen bir noktada kasık ağrısı çekmişsinizdir.

Kasık ağrısının diğer bir yaygın nedeni kasık fıtığıdır. Bir kasık fıtığı kasık kaslarında bir zayıf nokta ile karın itme zaman iç dokuları oluşur. Bu, kasık bölgenizde şişkin bir yumru oluşturabilir ve ağrıya neden olabilir.

Böbrek taşları (böbreklerde ve mesanede küçük, sert mineral birikintileri) veya kemik kırıkları da kasık ağrısına neden olabilir.

Daha az yaygın nedenler

Kasıkta ağrı veya rahatsızlığa neden olabilecek daha az yaygın bozukluklar ve durumlar şunlardır:

Bağırsak iltihabı Testis iltihabı Genişlemiş lenf düğümleri Yumurtalık kistleri Sıkışmış sinirler İdrar yolu enfeksiyonları (İYE) Kalça Kireçlenmesi

Kasık Ağrılarında Dinlenmek

Kasık ağrılarının kendini göstermesi durumunda dinlenmek önem verilmesi gereken durumların başında gelmektedir. Sancısını çektiğiniz hafif kasık ağrıları için 2 – 4 hafta arasında bir süreyi dinlenerek geçirmeniz hafif kasık ağrılarınızın son bulmasına destek olacaktır. Spor veya egzersiz yapıyorsanız ya da ağır işlerde çalışıyorsanız bu uğraşlara devam ederek kendinizi zorlamanız sizin zararınıza olacaktır.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Kasık ağrısı nasıl geçer?

Kasık ağrınız bir gerginliğin sonucuysa, evde tedavi muhtemelen en iyi seçeneğinizdir. Dinlenmek ve fiziksel aktiviteye iki ila üç hafta ara vermek, gerginliğinizin doğal olarak iyileşmesini sağlayacaktır. Aşağıda yer verdiğimiz öneriler kasık ağırsından kurtulmanıza yardımcı olabilir. Buz masajı ve diğer evde bakım önerileriyle kasık ağrısı nasıl geçer sorusuna verilecek cevaplar şöyle:

Buz Masajı

Buz masajı uygulamak kasık ağrılarınızın dinmesine yardımcı olabilmektedir. Kasık ağrılarınız ani bir hareketten kaynaklı olarak kendini göstermeye başlaması durumunda ağrının olduğu bölgeye buzla masaj yapmak deri altı kanamalarının durdurulmasına destek olacaktır. Bu buz masajı uygulamasına 3 – 4 gün kadar 3 – 4 saat aralıklarla 15 dakika kadar devam etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bunun için buz torbaları kullanabilirsiniz. Buz torbasının bulunmaması durumunda ise buzları bir poşetin içine koyup buz masajı uygulamasını sürdürebilirsiniz.

Lavanta Çayı Tüketmek

Lavanta çayı içmek kadınların regl dönemlerinde yaşadığı kasık ağrılarının azalmasına yardımcı olmaktadır. Eğer kasık ağrılarının sebebi regl kaynaklıysa kadınlara lavanta çayı tüketmesi önerilmektedir. Böylece kasık ağrılarında hafifleme görülebilmektedir.

Papatya Çayı Tüketmek

Papatya çayının tüketimi vücutta meydana gelene bazı iltihaplanmaların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca papatya çayının sakinleştirici etkisi de unutulmamalıdır. Böylece ağrılarınızdan dolayı uyuyamadığınız zamanlarda papatya çayı içerek sakinleşebilir, gevşeyebilir ve uyuyabilirsiniz. Uzmanlar tarafından en çok önerilen bitki çaylarının başında gelmektedir. Ayrıca ağrı duyduğunuz bölgelere papatya çayı ile kompres yaparak bir uygulama da gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulamayı kasık ağrılarınız için de gerçekleştirebilirsiniz.

Rezene Çayı Tüketmek

Rezene çayı içmek kasık ağrılarının kadın üreme organı rahatsızlıklarından kaynaklı olması durumunda faydalı olabilir ve ağrıların dinmesine yardımcı olabilir. Ayrıca rezene bitkisinin bağırsakta sıkışan gazların vücut dışına atılmasına da faydası dokunmaktadır. Rezene çayı tüketerek kasık ağrılarınızın dindirilmesine yardımcı olabileceğiniz gibi karın ağrısı yaşamanız durumunda da size faydasının dokunmasını sağlayabilirsiniz.

Civanperçemi Karışımı

Civanperçemi kasık ağrılarıyla baş etmek için en etkili doğal yöntemlerin başında gelmektedir. Özellikle kadın hastalıkları için önerilmektedir. Kasık ağrısı için uygulayacağınız civanperçemi karışımını sabah uyandığınızda ve gece uyumadan önce olmak üzere günde iki kez tüketmeniz önerilmektedir. Karışımı hazırlamak için 1 tatlı kaşığı civanperçemini yarım litre suya ilave etmelisiniz. Akabinde 10 – 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatarak civan perçemi karışımını tamamlayabilirsiniz. Civanperçemi karışımını içmeden evvel süzmeniz gerekmektedir.

Aloe Vera Sürmek

Aloe Vera bitkisinin özü özellikle iltihaplanmalarda ve ağrılarda oldukça işe yaradığı düşünülen bir bitkidir. Bunun sebebi ise Aloe Vera bitkisinin özünde bulunan polisakkaritlerdir. Bu polisakkaritler iltihaplanmayı azaltmakla birlikte cilt hücrelerinin onarılmasına da yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla Aloe Vera bitkisinin özü cildin iyileşme sürecine doğrudan olumlu etkide bulunur. Ayrıca Aloe Vera bitkisinin enfeksiyon oluşma riskini önlediği de bilinmelidir. Kasık ağrılarınız için uygulamanız gereken yöntem ise günde 2 – 3 kez kasık ağrısını duyduğunuz bölgeye Aloe Vera özlü krem ya da losyon sürmektir.

Önerilen İçerikler:

Hamlık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gut Ağrısı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dikkat:

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle…

Editör: TE Bilisim