Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye’nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

Harekatın 127. gününde, devrimci unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca, karadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik çalışmalar sürdürüldü.

117 terörist yaralandı

Ateş destek vasıtalarıyla yapılan atışlar sonucu, 44 DAEŞ’li terörist etkisiz hale getirildi, 117 terörist yaralandı. Terör örgütü DAEŞ’e ait bir bombalı araç da imha edildi. Çatışmalarda 7 devrimci yaralandı.

Hedef tespit vasıtalarıyla tespit edilen terör örgütü DAEŞ’e ait 154 hedef ateş altına alındı. Yapılan atışlarla teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçların bir bölümü kullanılamaz hale getirildi.

Terör örgütü DAEŞ’ten temizlenen bölgelerde devrimcilere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, harekatın başından bugüne, 2 bin 392 el yapımı patlayıcı ve 42 mayın etkisiz hale getirildi.

Editör: TE Bilisim