Sinemaseverler olarak hayatta kalma filmlerine bayılırız. Çünkü zor durumda kalan karakterin akıbetini hepimiz merak ederiz. Kahramanların zor durumlara düşmesi bizleri etkiler. Çünkü kendimizi hemen o kahramanın yerine koyarız. Bu yüzden yaşam mücadelesi anlatan filmler, hele de senaryolarıyla merak unsurunu arttırırsa izleyiciler tarafından tercih edilme olasılıkları artar. Dünyanın enleri arasında yer alabilecek en iyi hayatta kalma filmleri arasından 9 başarılı yapımı sizler için seçtik.

1. The Revenant

Türkçeye Diriliş şeklinde çevrilen film bu kategorinin zirvesine yerleşme hakkına sahiptir. 2016 yılında seyirci karşısına çıkan film, doğa- insan mücadelesini en mükemmel ve kusursuz şekilde anlatır. Inarritu filmin yönetmenliğini üstlenir. Başrolde DiCaprio’nun yer aldığı film, birçok dalda Oscar almıştır.

2. 28 Hafta Sonra

2007 yılında vizyona giren, korku ve gerilim filmidir. Filmi, Juan Carlos Fresnadillo çekmiştir. 64.2 milyon dolar hasılat yapan film, dünya genelinde büyük beğeni kazanmıştır. Gerilimi bilim kurgu ve korku türleriyle başarılı bir şekilde sentezleyen yönetmen, virüs sonrası dünyayı etkileyici bir şekilde anlatır. 28 Gün Sonra adlı filmin devamı olan bu yapım, insanın çaresizliğini hayatta kalma çabasını gerçekçi bir dille gösterir.

3. Küp

Kanada yapımlı bir filmdir. Bilim kurgu türündeki yapım, 1997 senesinde vizyona girmiştir. 7 kişi hayatta kalma mücadelesi verir. Bu kişiler birbirlerinden tamamen farklıdır. Kimse kimseyi tanımaz. Ancak hayatta kalmak için bir olmak gerekir.

4. Marslı

Ridley Scott’un çektiği film, 2015’de vizyona girmiştir. Aynı adlı çok satan bir kitabın uyarlamasıdır. Matt Damon bu filmin ana karakterini canlandırır. Marsta mahsur kalan bir adamın hayatta kalma çabası ve var olma süreci realist bir tutumla anlatılır. Heyecanlı ve merak uyandıran en iyi hayatta kalma filmleri arasındadır.

5. Telefondaki Yabancı

Jill Johnson adlı bir bebek bakıcısının başından geçen korkutucu olaylar anlatılır. Filmin baş rolünü Camilia Belle oynamıştır. 67 milyon dolar hasılat yapmıştır. Film, gerilim ve korku türündedir. Bebek bakıcısının hayatta kalmak için yaptıkları, filmin ana temasını oluşturur. 2006’da vizyona giren film, daha önce çekilmiş başka bir filmin yorumu niteliğindedir.

6. The Crazies

2010 senesinde seyircisiyle buluşmuştur. Filmin yönetmenliğini Breck Eisner üstlenmiştir. Gerilim ve korku öğelerini ustaca bir araya getiren yönetmen, birçok dalda ödül kazanmıştır. Filmin yıldız oyuncu kadrosunda Timothy Olyphant, Radha Mitchell ve Danielle Panabaker gibi isimler yer alır. Kasaba ahalisinin ani delirmesi sonucu hayatta kalma mücadelesi veren insanların öyküsü anlatılır.

7. Bird Box

Tüm şehir bir varlık tarafından esir alınır. Herkes intihar etmeye başlar. Ancak sağ kalmaya çalışan bir anne vardır. İki çocuğuyla birlikte emniyetli bir yere gitme mücadelesi verirler. Film, Netflix’te yer aldığı için bulunup izlenmesi pek zor değildir. 2018 yılında çekilmiştir. Filmin yönetmenliğini Susanne Bier üstlenmiştir. Josh Malerman’ın hikayesinden uyarlanarak film hâline getirilmiştir.

8. 127 Saat

2010 yılında izleyici karşısına çıkan film, hayatta kalma filmleri arasında zirveyi görmüştür. James Franco, filmin ana karakteridir. Biyografik niteliğe sahip film, bir dağcının başından geçenlere odaklanır. James Franco’nun hayat verdiği karakter, 127 saat boyunca dağda mahsur kalmıştır. Birçok Oscar alan film, oyuncunun performansı ve yönetmenin başarısının bir sonucudur.

9. Sessiz Bir Yer

En iyi hayatta kalma filmleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. 2018’de vizyona girmiştir. Filmin yönetmeni, John Kranski’dir. 340.9 milyon dolar hasılat yaparak en çok kazanan korku filmleri içine girmeyi becermiştir. En ufak sesleri bile algılayabilen dehşetli bir yaratık, zavallı bir ailenin peşine düşer. Ses çıkarmadan bu yaratıktan kaçmaya çalışmak, pek kolay olmayacaktır.

Dikkat çekici konulara sahip dizilerin yer aldığı dizi önerileri sayfamızı ziyaret etmek ister misiniz?

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

İspanyol filmleri Listesi | En iyi 7 türde İspanyol filmiKültür SanatHabere Git

En İyi Anime Filmler Arasından 9 ÖneriKültür SanatHabere Git

En Çok Hasılat Yapan Türk Filmleri Arasından En İyi 8 Yapım ?Kültür SanatHabere Git

Editör: TE Bilisim