“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” öğüdünü şiar edinerek projeyi başlatan Vuslat Derneği ilk aşamada İstanbul’da başlatılan proje ile; tüm izinlere ve standartlara sahip bir panelvan araç günlük 1000 kişi kapasiteli olarak çorba ve ekmek ikram ediyor. Tüm gıda hijyen ve denetim sertifikalarına sahip olan yemek üretim tesislerinden temin edilen çorba araçta bulunan özel ısıtmalı ve muhafazalı, kendinden musluklu kazanlardan; aracın yan taraflarında bulunan cam bölmelerinden alan kişiye teşhir etmeden ve incitmeden büyük çorba bardaklarında ikram ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vuslat Derneği Başkanı Muhsin Keleş projenin amacını şöyle açıklıyor:

“Tebessüm etmenin, hâl hatır sormanın dahi unutulduğu bir çağda yaşamaktayız. Kendi dertlerimize boğulmuş iken; aldığımız nefes için şükretmeyi, sahip olduklarımızın kıymetini bilmeyi unutur olduk. Toplum olarak bir arada yaşamaya ve birbirimizden kuvvet bulmaya yüz çevirdik. Bireyselleştikçe, yalnızlaştık. Yalnızlaştıkça da hırçınlaştık.

Oysaki mutlu olabilmek, huzur bulabilmek için tonlarca sebebimiz var. Yeryüzünde yaşayan 7 milyar insanın ortak değerler beşiğinde ve farklı renkler ikliminde zemin bularak huzurla bir arada yaşayabilmesi için; merhamete, vicdana, yardımlaşma ve kardeşliğe ihtiyacı var. “Şefkat Çorbası” projemiz ile gayemiz sadece bir bardak çorba ikramı değil, çorbayı vesile kılarak merhameti vicdan küllerinden yeniden ihya etmek ve ona ulaşmaktır.

Kadim bir medeniyetin varisi olan milletimizin sinesinde barındırdığı namütenahi sayısız değerler mevcuttur. Bazen tebessüm eden bir çift gözde, bazen de kalbe değen bir çift sözde bu değerlere, projemiz kapsamında biz de ortak olmak istiyor ve onları yaşatmak istiyoruz. Çorbada tuzumuz, gönüllerde tadımız olsun diyoruz.”

Bağışçılar “vuslat.org.tr” internet sitesi üzerinden online olarak, web sitesinde yer alan ilgili banka hesaplarına “EFT/Havale” yoluyla, Vuslat Derneği merkezlerinden ya da 0212 659 28 80 numaraları telefon numarasından bilgi alarak bağışlarını yapabilecek.

Editör: TE Bilisim