Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 2021 Öğretmen atama takvimi nasıl olacak? Öğretmen olma hayaliyle eğitimlerini tamamlayan öğretmen adayları vatandaşlar öğretmen atamaların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MEB tarafından planlanıp verilecek olan kararın ne zaman açıklanacağı ise öğretmen adayları tarafından merak konusu oldu. Peki, Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 2021 Öğretmen atama takvimi nasıl olacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 KPSS sınavına giren adayların büyük bir çoğunluğu öğretmen adaylarından oluşuyor. Her branşta öğretmenlik için KPSS’ye giren öğretmen adayları, devlet kurumlarında öğretmen olma hayaliyle 2021 öğretmen atamaları ne zaman olacak diye bekliyorlar. Son günlerde en çok araştırılan konulardan biri olan öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı.

2020’DE KAÇ ÖĞRETMEN ATANMIŞTI?

Bakanlık, 60 alanda öğretmen ataması gerçekleştirdi. Atama için başvurularda taban puan 50 oldu. Bu kapsamda en fazla atama yapılacak 10 branş arasında sınıf öğretmenliği ilk sırada yer aldı. Sınıf öğretmenliğinden 2 bin 831 atama gerçekleştirildi.

Din kültürü ve ahlak bilgisi alanından 1801, İngilizceden 1739, ilköğretim matematik alanından 1701, okul öncesi öğretmenliğinden 1518, rehberlik alanından 1373, Türkçeden 1300, özel eğitim branşından 1118, fen bilimlerinden 1026 öğretmenin ataması gerçekleştirildi.

Beden eğitimi branşından haziran döneminde 810 öğretmenin ataması için başvuru alındı. Bu alan için ayrılan toplam 900 kontenjanın 90’ı, daha sonra yapılacak olan milli sporcuların atamaları için kullanılması planlanmıştı.

2021 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ NASIL OLACAK?

Öğretmen adayları, 2021 atamalarını beklerken Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu sene atama olacak mı olmayacak mı sorusunu merak etmeye başladı. 2021 öğretmen ataması olacak mı? sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “2021’de tabii ki atama yapacağız. Bütçede öğretmen ataması var. Sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini inşallah olduğunda paylaşacağız” diyerek yeşil ışık yaktı.

2021 Öğretmen Atama Takvimi binlerce kişi tarafından bekleniyor, fakat MEB henüz bir açıklama yapmadı.

Editör: TE Bilisim