Ceyhun Aşirov / Azerbaycan / Özel Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı duyuruda bugün 7 köyü daha kurtardıklarını bildirdi. Alınan köylerin ismi şu şekilde bildirildi; Cebrayıl rayonunun Mirek Kavdar, Zengilan rayonunun Meşedi ismayıllı Şefibeyli Gubadlı rayonunun Başarat, Garakişiler, Garacallı beldeleri.

Öte yandan bu sabah Azerbaycan Ordusu Ermenistan güçlerine ait Zenik roket sistemini SİHA’lar imha etti ve yapılan operasyon ile ilgili görüntüler yayınladılar.

Azerbaycan Ordusunun Kuzey ve Güney Doğu ekseninde de gece boyu saldırılarını davam ettirdi.

Özellikle Hocavent yönünde Azerbaycan Ordusu sürekli operasyon yapıyor.

Ermenistan tarafı ise Şuşa-Laçın yolunun bağlandığını açıkladı.

Özellikle Ermenistan’da gelen lojistik destek ve Şuşa üzerinden tahliyeler bu hat üzerinden sağlanıyor, bazı kaynaklar ise Ermenistan tarafının Şuşa ve Hankenti üzerinden sivillerin geçişini engellemek için bu yolların kapatıldığını belirtiyor.

Ermenistan savunma Bakanlığı ise Azerbaycan Ordusunun Laçın ekseninde operasyonlarını engellediklerini 3 tank ve bir İHA imha ettiklerini öne sürdü.

Türkiye Savunma Bakanlığı ise Ermenistan güçlerine ait bir SU-25 savaş uçağının Azerbaycan Ordusu tarafından vurulduğunu duyurdu.

Dünya Tarafından tanınmayan Ermenistan destekli Karabağ yönetimi ise, yönetim merkezlerini Karabağ bölgesinden Ermenistan’a taşıdıklarını açıkladı.

Editör: TE Bilisim