2 milyona yakın esnafın yararlanacağı yardımların içerikleri merak konusu oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak etkilenen esnafa yardım müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Yapılacak olan yardımlar arasında elektrik, su faturaları için de kolaylıkların sağlanması gündemde. Peki, Esnafa ne kadar para hibe edilecek? Kira yardımı paketi içinde nakit yardım var mı? İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor…

ESNAFA NE KADAR PARA HİBE EDİLECEK? KİRA YARDIMI PAKETİ İÇİNDE NAKİT YARDIM VAR MI?

2 milyon esnaf gözünü yapılacak olan destek paketlerine çevirdi. Tüm gözler yarınki Kabine Toplantısı’na çevrildi. Kirasını ödemekte zorluk çeken, elektrik, su ve doğal gaz faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünen vatandaşlara devlet eli uzanıyor. İşte yapılacak olan yardımların içerikleri;

1- Kiranın yanı sıra diğer faturalar da paket kapsamına alınacak 2- Borcun bir kısmı hibe olarak karşılanacak. 3- Destek miktarı esnafı gelir kaybına göre tespit edilecek 4- Uygulama pandemi tedbirleri sona erene kadar devam edecek.

Kabine toplantısında Coronavirüs’le mücadelede gelinen son durum, uygulanan tedbirlerin sahaya yansıması ve başta kiralar olmak üzere salgından olumsuz etkilenen kesimleri desteklemek için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Kira desteğinin yanı sıra su, elektrik ve doğalgaz faturaları için indirimin de gelebileceği belirtiliyor. Ayrıca bankacılık tarafında da borç ötelenmesi, düşük faizli uzun vadeli kredi gibi seçenekler üzerinde de durulduğu ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim