Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu’nun gündeminde, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınması beklenen yeni tedbirler var.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin alacağı kararlar içerisinde koronavirüse yayılım imkanı bırakmamak için maksimum çaba verilecek. Bu kapsamda kabinenin hafta içi sokağa çıkma yasağı dahil birçok konuyu gündemine alacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabine toplantısı, saat 15.35’te başladı.

Erdoğan yeni tedbirleri açıklayacak 

Koronavirüste 2 haftalık kısmi yasaklara rağmen koronavirüs vaka ve ölümlerinde azalma görülmedi. Bu kapsamda yeni tedbirlerine gündeme alınacağı kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplandı. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde koronavirüs gündemiyle yapılan toplantıdan kovid-19 salgınıyla ilgili alınacak yeni tedbirler çıkacak. Kabine kararlarını Başkan Erdoğan bizzat açıklayacak.

Bakan Koca sunum yapacak 

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, son iki haftadır, haftasonları belli saatlerde uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının ardından vaka sayılarının illere göre nasıl seyrettiğine dair bir sunum yapması da bekleniyor. Ayrıca Koca’nın Çin aşını Türkiye’de gönüllü olarak yaptıranlarla ilgili son rakamları paylaşması ve yerli aşıyla ilgili bilgilendirme yapacağı da ifade ediliyor.

Tedbirler ne olacak? 

Koca’nın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Kovid-19 kapsamında alınan tedbirlerin denetimlerine ilişkin bir sunumu olacak. Soylu, aynı zamanda terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalarda son durumu paylaşacak.

Hafta içi sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınacak yeni tedbirlerin masaya yatırılacağı bakanlar kurulu toplantısında, özellikle vaka sayılarının yüksek olduğu illerde sokağa çıkma yasağının hafta içi de uygulanması gündeme alınacak. 81 ile de getirilebileceği belirtilen bu kısıtlamanın öncelikli şehirler ile başlatılma ihtimali de var.

Şehirler arası seyahat yasağı

Erdoğan başkanlığında toplanacak ve sonrasında bizzat Erdoğan’ın açıklaması beklenen son dakika kararları içerisindeki yeni tedbirler arasında en kritik ikinci yasak ise şehirler arası yolculuğa getirilecek seyahat kısıtlaması. Bu kısıtlamanın ciddi biçimde masada olması bekleniyor. Çünkü birçok şehirlerde nüfuslarına oranla beklenen koronavirüs vaka artışları bunun çok daha üzerinde seyrediyor.

Koronavirüse karşı dijital önlemler

Koronavirüste Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden çıkacak olan kararlara ilişkin kritik bir noktada koronavirüsle dijital mücadele. Bireysel olarak her bir vatandaşın kaydının tutulması, olmaması gereken noktada olmaması için uygulanan dijital önlemler içerisinde de yeni tedbirler alınması gündemde.

Toplu giriş olan çarşı ve pazarlara kısıtlama 

Bilindiği gibi koronavirüsün tırmanışa geçtiği günlerde alınan kararla özellikle büyük şehirler başta olmak üzere işlek cadde, meydan ve pazar yerlerine HES kodu olmayanların girmesi yasaklanmıştı. Kabine toplantısında bu kısıtlamanın genele yayılması ve tüm illerde yeni tedbirler kapsamında pazar, çarşı ve iş hanları gibi noktalarda Hayat Eve Sığa (HES) kodu olmayanların alana girme yasağı gündemde.

Editör: TE Bilisim