Diriliş Postası/Ankara

HAK-İŞ Konfederasyonu, dijital ortamlardan ve sosyal medyadan yapılacak paylaşımlarla, 1 Mayıs’ı hafta boyunca kutlayacak. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bu yıl bir yeniliğe imza atıyoruz. 1 Mayıs, çalışma hayatının sorunlarının gündeme geldiği, taleplerin yüksek sesle dile getirildiği önemli bir gündür. 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasından 5 gün boyunca Emek ve Dayanışma Günü’nü dijital ortamlardan ve sosyal medyadan yapılacak paylaşımlarla ‘1 Mayıs Haftası’ olarak kutlayacağız” açıklamasını yaptı.

HAK-İŞ’TEN 1 MAYIS’A BİR HAFTA DİJİTAL KUTLAMA

HAK-İŞ Konfederasyonu, Türkiye’yi etkisi altına alan salgın nedeniyle 1 Mayıs’ı 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında “1 Mayıs Haftası” olarak kutlayacağını duyurdu. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasından 5 gün boyunca Emek ve Dayanışma Günü’nü dijital ortamlardan ve sosyal medyadan yapılacak paylaşımlarla ‘1 Mayıs Haftası’ olarak kutlayacağız. Bu açıdan bir yeniliğe imza atıyoruz. Daha fazla dayanışma, daha çok emek ve daha güçlü Türkiye için emekçilerimizin taleplerini, mesajlarımızı tüm platformlardan ileteceğiz. Bu zor günler bittiğinde binlerce emekçi kardeşimizle alanlarda en coşkulu şekilde buluşacağız. 2020 1 Mayıs Haftası kapsamında 1 Mayıs bildirimizi ve afişlerimizi teşkilatımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. HAK-İŞ olarak, dijital platformlarda, ekranlarda valiliklerin izin vermesi halinde sınırlı sayıdaki üyelerimizle illerin meydanlarında, üretime devam eden iş yerlerimizde ve her yerde olacağız. 1 Mayıs’ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun hafta boyunca kutlama kararı aldığı 1 Mayıs için hazırladığı afişte, çalışma hayatına ilişkin talep ve önerileri yer alıyor. Afişte, kısa çalışma ödeneği koşullarının esnetilmesi, ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmemesi, sağlık çalışanlarının geneli için eşit hak taleplerinin yanı sıra taşerondan kadroya geçen emekçilerin TİS sürelerinin öne çekilmesi, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü talepleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim