Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sakarya’da Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Karaismailoğlu önce Türkiye’den Çin’e giden ilk ihracat treni hakkında bilgi verdi. Karaismailoğlu, “Şu anda trenimiz Kayseri’ye varmak üzere. Yarın itibarıyla ülkemizden çıkış yaparak, 12 gün sürecek olan Çin’e yolculuğuna devam ediyor.” dedi.

Karaismailoğlu “Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketi (TÜRASAŞ), bugün Sakarya, Eskişehir ve Sivas olmak üzere üç bölge müdürlüğü halinde, demir yolu sektöründe 100 yılı aşan tecrübe ve 4 bine yakın kalifiye insan gücüyle ülkemizin raylı sistemler sektörünün en büyük temsilcisi olmuştur. Yine ihracata yönelik olarak 11 adet demiryolu bakım aracının imalatına devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu şöyle devam etti:

“Hepimizin göğsünü kabartan bir başka projemiz olan Milli Elektrikli Tren Setinin üretimine başlandı. 2020 yılının ilk yarısında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlıyoruz. TÜRASAŞ’ın 2021 yılında prototip imalatına başlayacağı en güzel, en gerekli projelerden biri de Milli Banliyö Tren Seti.”

Karaismailoğlu 225 kilometre/saat hıza sahip hızlı tren projesinin tasarım çalışmalarına 2021 yılında da devam edileceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Türksat 5A ve 5B’de son aşamaya gelindi

Teknoloji ve Bilim

Habere Git

ABD’li Bloomberg: Türk SİHA’ları liderlere ilham veriyor

Savunma Sanayi

Habere Git

Editör: TE Bilisim