TV ekranlarında yayınlanan MasterChef’te bu akşam Balkan yemekleri/lezzetleri denilince akla ilk gelenlerden Boşnak Böreği (kol böreği) tarifi yer alıyor. Sevilen hamur işleri arasından yer alan MasterChef Boşnak Böreği tarifi detaylarıyla birlikte haberimizde olacak. Yarışmacıların son 5’e kalmak için mücadele ederken özenle hazırladıkları Boşnak Böreği yapılışı yoğun olarak araştırılmaya başlandı. İşte MasterChef Boşnak Böreği tarifi! Çıtır çıtır en lezzetli Boşnak Böreği nasıl yapılır? Malzeme listesi ve detaylar haberin devamında…

MasterChef Boşnak Böreği tarifi için gerekli malzemeler

Hamuru için;

-1 kilo un

-1 yemek kaşığı tuz

-3 su bardağı ılık su

İç malzemesi;

-500 gram yağsız kıyma

-3 adet soğan

-Sıvı yağ

-Karabiber

-Tuz

-Ispanak (Eğer ıspanaklı Boşnak Böreği yapmak isterseniz kıyma oranını azaltıp ıspanak ekleyebilirsiniz)

Açmak için;

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 çay bardağı sıvı yağ

Çıtır çıtır en lezzetli Boşnak Böreği nasıl yapılır?

Boşnak Böreği tarifine geçerken başta hatırlatmak isteriz ki tüm hamur işşlerinde olduğu gibi çıtır çıtır incecik bir Boşnak Böreği elde etmek için dikkat edilmesi gereken hususların başında hamurun yeterlü sreü dinlenmesi geliyor. Dinelndirilmemiş hamurdan hazırlayacağınız bezeler yeniden toparlanacağı için gerekli incelikle açılmayacak ve ayrıca da sert olacaktır.

Öncelikle hamurunuzu yapmaya başlayın. Un, tuz ve ılık suyu bir kaba aktarın ve güzelce yoğurun, üzerine bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. Burada dikkat edilmesi gereken suyun ne çok sıcak nede soğuk olması. Suyunuz ılık olmalı ki hamurumuz güzel açılsın.

İç harcımız için kıymayı az yağda kavurun ve pişmesine yakın küçük küçük doğradığınız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Yoğurduğunuz hamur dinlendikten sonra tekrar güzelce yoğurun. (2 defa yoğurmuş olmamız lazım.) 2 eşit beze yapıp 10 dk daha dinlendirin. Daha sonra tezgaha bir bez serin ve ilk bezenizi açmaya başlayın.Un serpip merdane yardımıyla biraz hamuru açın ve erittiğiniz yağı kaşık yardımıyla dökün. Elinizle yayın ve hamuru yırtmadan yavaş yavaş elinizle açın. Büyütebildiğiniz kadar büyütün, yırtık olabilir korkmayın eliniz zamanla alışacaktır.

İç harcınızı hamurun bir ucuna koyup dikkatlice sarın. Yağladığınız tepsiye koyun ve tekrar üzerini az miktarda yağlayın. İkinci bezeyi de aynı şekilde yapın ve 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…

Editör: TE Bilisim