ABD, Türkiye, Hindistan gibi ülkelerin yanında Kore de dünya genelinde en çok dizi satan ülkelerden biri olma özelliğini sürdürüyor. Üstelik Kore dizileri birçok ülke ve yapım şirketi tarafından satın alınıp uyarlanabiliyor. Türkiye’de gösterilen birçok dizinin senaryosu Kore dizilerinden telif alınarak adapte edilmiş. En iyi Kore dizileri denildiğinde akla gelen 8 yapım aşağıda verilmiştir.

1. Eung Dab Ha Ra 1997

Gençlik dizisidir. Sung- Shi- won adlı bir kızın ünlü bir müzisyenle evlilik planı kurmasını konu edinir. Dizi 2012 ve 2013 yılları arasında Kore’de en çok izlenen yapımlar arasına girmeyi başarmıştır. Gençlik ve romantik komedi türlerinin harmanlanmasıyla yapılan dizi kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşmıştır. Komedi ve gençlik dizileri sevenler bu yapımı sakın kaçırmasın.

2. Eulachacha Waikiki

Kore yapımları arasında özel bir yerde duran dizi komedi türündedir. Netflix’te yer aldığı için rahatlıkla seyredilebilir. 5 Şubat ila 18 Nisan 2018 tarihleri arasında yayımlanmıştır. Dizinin oyuncuları arasında Lee Yi-kyung, Jung In-Sun ve Son Seung- won yer alır. Birkaç arkadaşın sinema filmi çekme hayallerini anlatan dizi, oldukça naif ve komiktir. Diziye eklenen karakterler çatışmayı kuvvetlendirmiş ve dizinin akıcılığına katkıda bulunmuşlardır.

3. Sikeruit Gadeun

Romantik komedi türündedir. Başrollerdeki erkek ve kadın karakterler içtikleri içki yüzünden sabah uyandıklarında değişim geçirdiklerini fark ederler. Birbirlerinin bedeni yer değiştirmiştir. Yani kadın erkek, erkek kadın olmuştur. Kahkaha tufanı bu dizi, mini diziler kategorisinde yer alır. Birçok ödüle layık görülmüştür. Özellikle kadın- erkek ilişkilerine getirdiği yorum sebebiyle hem komik hem düşündürücü ender diziler arasına girmeyi başarmıştır.

4. Areumdaun Sesang

En iyi Kore dizileri arasındadır. Duygusal bir yapımdır. Beatiful World şeklinde İngilizceye çevrilen dizinin ana öyküsünü çocuk ve ebeveyn ilişkisi oluşturur. Çocukları için her şeye yapmaya kararlı iki ailenin duygusal mücadelesi anlatılır. Dram türünde dizi izlemeyi sevenler bu yapıma bayılacaklardır. Sürükleyici öyküsü, dramatik sahneleri ve çok konuşulan oyunculuklarıyla sizleri duygu seline boğacak bir dizidir.

5. Joogoonui Taeyang

Dizi, Netflix’te yer aldığı için herkes tarafından kolayca bulunup izlenilebilir. Korku, fantezi ve komedi türlerini başarılı bir şekilde harmanlayan dizinin oyuncuları arasında So Ji Sub, Gong Hyo Jin ve Seo In guk yer alır. 7 Ağustos 2013 tarihinde yayın hayatına başlayan dizinin son bölümü yine aynı yıl içinde verilmiştir. Dizinin 17 bölümü yayımlanmış ve final yapmıştır. Mini diziler arasında özel bir yeri vardır.

6. Byeoreseo on Geudae

Bir uzaylıyla bir insanın aşk öyküsünü anlatan dizi, bilim kurgu ve fantezi türlerini güzelce harmanlar. 2013 senesinde yayın hayatına başlayan dizi sadece 1 sezon sürmüştür. İzleyiciler tarafından oldukça beğenilen yapımı Netflix’te izlemek mümkündür. Jun Ji Hyun, Song yi karakteriyle birçok ödül almıştır.

7. Keopi Peurinseu Hojeom

Romantik komedi ve dram türündeki dizi, aldığı ödüllerle adından sıkça bahsettirmeyi becermiştir. Harika oyunculukları, akıcı senaryo dili ve farklı tarzıyla dikkatleri hemen üzerine çekmiştir. 2007 yılında ilk bölümü yayımlanan dizinin oyuncuları arasında Yoon Eun hye, Gong Yoo ve Kim Jae wook yer almaktadır.

8. Gaksital

1930’da Japon kolonilerinin olumsuz faaliyetlerinden ülkesini kurtarmaya çalışan maskeli bir kahramanın öyküsü anlatılır. Bu hikaye, dizinin ana temasını oluşturur. Aksiyon ve dram türündeki dizi çok beğenilmiştir. Joo Won, Jin Se yeon ve Park ki wong dizinin sevilen oyuncularındandır. Dizi 2012 senesinde yayın hayatına başlamış ve yine aynı yıl sona ermiştir. En iyi Kore dizileri arasında yer alır.

Editör: TE Bilisim