WhatsApp geri adım attı mı 2021? WhatsApp kararından geri mi döndü? Aktif kullanıcı sayısı milyonları aşan WhatsApp uygulamasına ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Halk arasında WhatsApp sözleşmesi olarak da bilinen ve kullanıcıların tepkisini çeken anlaşma metnine karşılık çok sayıda kişi farklı uygulamalara geçiş yapmıştı. Bu gelişmelerin sonrasında WhatsApp geri adım attı ve WhatsApp kararından döndü iddiası ortaya atıldı. Peki, WhatsApp geri adım attı mı 2021? WhatsApp kararından geri mi döndü? İşte tüm detaylar…

WHATSAPP GERİ ADIM ATTI MI 2021?

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp kullanıcılarının karşısına çıkan ve kişisel verilerin paylaşımına yönelik izin talep eden WhatsApp sözleşmesiyle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kişisel verilerin Facebook’a dağıtımının önünü açan WhatsApp sözleşmesinin ardından kullanıcılar uygulamayı silerek farklı anlık mesajlaşma programlarına yönelmişti. Bu gelişmelerin sonrasında WhatsApp tarafının sözleşmeden geri adım attığı iddia edildi. Ortaya atılan bu söylentiler sonrasında WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal mi edildi? sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

WhatsApp, güncellenen ve uygulamanın kullanımına devam edilmesine yönelik 8 Şubat’a kadar onaylanması gereken gizlilik sözleşmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor.” İfadeleri kullanıldı.

WHATSAPP KARARINDAN GERİ Mİ DÖNDÜ?

WhatsApp gizlilik sözleşmesinden geri adım atılıp atılmadığına ilişkin detaylar şöyle;

Kullanıcılarına gönderdiği yeni gizlilik sözleşmesi ile 8 Şubat 2021 tarihinde yürürlüğe alınacak olan ve kullanıcıların özel verilerinin Facebook ile paylaşılmasının önünü açan WhatsApp sözleşmesinin iptal edildiği iddia edildi. Sosyal medyada tartışma olan iddia ile ilgili olarak WhatsApp ya da herhangi bir resmi kurum tarafından doğrulayıcı yönde açıklama yapılmadı. Resmi açıklama gelmediği durumda Whatsapp sözleşmesinin iptal olması şuan için söz konusu değil.

Editör: TE Bilisim