Ekranların sevilen dizisi Kuruluş Osman’ın yeni bölümü heyecanla bekleniyor. Kuruluş Osman 38. bölümünü iple çeken izleyiciler dizde neler yaşanacağını merak ediyor. Özellikle Şeyh Edebali’nin kızı Bala Hatun ile Osman Gazi arasındaki yaşananlar çok konuşulmuştu. Peki, Osman Beyin ikinci eşi kimdir? Osman Gazinin kaç eşi vardır, eşleri kimlerdir? İşte Osman Gazi’nin tarihi hayatına ilişkin detaylar…

OSMAN BEYİN İKİNCİ EŞİ KİMDİR? OSMAN GAZİNİN KAÇ EŞİ VARDIR, EŞLERİ KİMLERDİR?

Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Beyin tarihi kaynaklar göre iki eşi vardı. Bu eşlerden birisinin adı Malhun Hatun, diğeri ise Rabi’a Bala Hatundu. Malhun Hâtûn, Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey’in kızı iken Osman Gazi’nin ikinci eşi olan Râbi’a Bala Hâtûn ise, Osman Bey’in akıl hocası Şeyh Edebali’nin kızıydı.

Osman Gazi’den sonra tahta geçen Orhan Gazi’nin annesi olan Malhun Hâtûn’dur. Malhun Hatun’a atfedilen türbe Bilecik’te yer almaktadır.

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nde yer alan bilgilere göre Bala Hatun’un hayatı ve kimliğine dair bilgi yoktur. İlk Osmanlı kaynaklarında Mal Hatun / Malhun Hatun olarak geçer ve kendisinden Orhan Beyin annesi diye söz edilir. Türkiye Diyanet Vakfı’na göre Orhan Bey’in annesi olma ihtimali varsa da Şeyh Edebâli ile bir ilgisinin bulunmadığı kesindir.

Çocukları

Çoban Bey Melik Bey Orhan Gazi Hamid Bey Bazarlu Bey Alâeddin Ali Bey Şehzade Ertugrul Fatma Melek Hatun

Editör: TE Bilisim