Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Karadağ’daki Değişim Hareketi’nin lideri, Sırp ve Rusya yanlısı Nebojsa Medojevic, aynı zamanda Trump’ın ve COVID-19’u ‘dünya satanistlerin’ bir aldatmaca olarak tanımlayan komplo teorilerinin büyük bir hayranı, twitter’da, Trump’ı “Kennedy’den bu yana anarşiye ve perde arkasındaki yöneticilere karşı çıkan ilk Amerikan başkanı” olarak nitelendirdi.

Medojeviç, geçtiğimiz sene Kasım ABD cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sahtekarlık iddialarını desteklediğini belirterek şunları yazdı: “Durdurmak için büyük bir seçim hırsızlığı örgütlemek ve demokrasiyi yok etmek zorunda kaldılar.”

“ÖZGÜRLÜK, ADALET VE GERÇEĞİN KOKUSU”

Washington’daki olaylar, Sırbistan’daki sağ ve milliyetçilerin figürlerinde en güçlü yankıyı buldu. Cumhuriyetçi Milliyetçi Parti lideri Nikola Sanduloviç, Twitter’da eski ABD Başkanı Gerald Ford’un heykeline “saygısızlık” eden bir Trump destekçisinin bir resmini yayınladı ve büyük harflerle yazdı: “Özgürlük, adalet ve gerçeğin kokusu.”

Ayrıca, Nikola Sanduloviç, eski Trump kampanya avukatı Sindey Powell’a, seçim hizmetleri şirketi Dominion aracılığıyla ABD’nin Sırp seçimlerine müdahale ettiğine dair kanıt içerdiğini iddia eden bir belge yayınladı. Powell’ın Dominion’un seçim sahtekarlığına karıştığına dair iddiaları itibarını yitirdi.

“Slobodni Boem” adlı bir Sırp milliyetçisi Twitter hesabı şunları yazdı: “Amerika’nın şimdi mi yoksa 100 veya 500 yıl sonra mı düşeceği önemli değil. Sırbistan bunu görmek için burada olacak.”

Aynı şekilde “Srbski Info Shtab” adlı Twitter hesabı da Washington’daki şiddete destek verdi ve “dünya diktatörlerinin” Amerika’da “bir diktatörlük sistemi kurarak bir an önce işleri değiştirmesi gerektiğini” gösterdiğini ifade etti. Paylaşımda şu ifadeler de yer aldı: “Ama aynı zamanda buna direniş olduğu anlamına da gelir.”

BIDEN’I TANIYANLARA YAPTIRIM

Ukrayna’nın doğusunda Rus paralı askerleriyle birlikte savaşan Sırp milliyetçisi Dejan Beric, YouTube’da, bir video yayınlayarak ABD’li kolluk kuvvetlerini “barışçıl protestoculara” karşı şiddet kullanmamaya veya hükümete karşı memnuniyetsizliklerini ifade etmek isteyenlere haklarını ihlal etmemelerine çağrıda bulundu.

Editör: TE Bilisim