Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı’nda teröristlere ağır darbe vuran, Libya ve Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda da belirleyici güç olan Türk İHA’larının başarı dünya gündeminden düşmüyor.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post, “Türkiye’nin sınır dışındaki askeri eylemleri, kendi ürettiği silahlı insansız hava araçlarından güç alıyor” başlığıyla bir haber yayımladı.

Kuzey Afrika’dan Kafkaslar’a etkisini genişletmeye çalışan Türkiye’nin bu amaç için silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) kullandığı ifade edilen haberde, SİHA’ların Türkiye’de teknolojik inovasyon ve kendi kendine yetmenin sembolü olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri paylaşıldı

Yazıda, SİHA’ların muharebelerdeki başarısı sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’nin yaptırım tehdidine kulak asmadığı ve “hiç kimseye ihtiyacımız olmayan bir ülke olmayı amaçlıyoruz” dediği kaydedildi.

Türk SİHA’ları Çin ve İsrail’le yarışıyor 

Türkiye’de SİHA endüstrisinin, bu konuda uzun yıllardır çalışan Çin ve İsrail’le kısa sürede rekabeti sağladığı ifade edildi. Gazeteye konuşan uzmanlar, Türkiye’nin SİHA’larının Suriye’de, Libya’daki iç savaşta ve Dağlık Karabağ’da büyük rol oynadığını ifade etti.

James Jeffrey: Türk lider çok kararlı

Yazıda ayrıca, ABD’nin DEAŞ ile Mücadele ve Suriye eski Özel Temsilcisi ve eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’in şu sözüne yer verildi:

“Türkiye’nin dış akınları Rusya’nın Suriye ve Libya’daki heveslerini engelledi. Erdoğan Orta Doğu’daki herkesi korkutuyor. Türk lider öngörülemez ve çok kararlı.”

Fransa, İspanya, İngiltere medyası da yazmıştı

Fransız L’Opinion, İspanyol gazetesi El Pais, The Times, Economist gibi prestijli medya kuruluşları sahada belirleyici güç olan Türk İHA’larının başarılarına yer vermişti.

Rusya’ya ihraç edilecek “KALKA” İHA’lara geçit vermeyecek

Savunma Sanayi

Habere Git

Yerli ve milli seyir füzesinin tüm testleri tamamlandı: Zorlu hava koşullarına hazır!

Savunma Sanayi

Habere Git

Editör: TE Bilisim