Yılbaşı gecesi kar yağacak mı? sorusunu merak eden vatandaşları gözünü Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne çevirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yılbaşında dışarıda olacak olan vatandaşları uyararak; çok kuvvetli sağanak, yoğun kar yağışı ve fırtınanın gece saatlerinden itibaren yurdun çeşitli kesimlerinde etkili olacağı uyarısında bulunuldu. Peki Yılbaşında kar yağacak mı? Yılbaşında hava durumu nasıl olacak? İşte yılbaşında il il hava durumu…

YILBAŞINDA KAR YAĞACAK MI? YILBAŞINDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yeni yıla girerken klasikleşen kar görüntüsü bu sene birçok şehirde gözlenemeyecek. İç ve yüksek kesimlerde yaşanacak hafif kar yağışları haricinde yoğun bir kar yağışı beklenmiyor. Başkent Ankara’da yılbaşı gecesi hafif şekilde kar görülebilir. İstanbullular ise yeni yıla yağmur ve rüzgarla girecek, hava sıcaklığı 7 derece civarında olacak. İzmir’de parçalı bulutlu bir hava bekleniyor ancak rüzgar yer yer kuvvetlenecek.

ANKARA HAVA DURUMU 

Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın; bugün (Pazar) akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Salı günü (31.12.2019) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Batı Akdeniz’de bugün (Pazar) akşam saatlerinden sonra güney ve güneydoğu yönlerden etkisini artıracak olan rüzgarın; Antalya Körfezi’nde 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteorolojiden yapılan açıklamada İstanbul’da sağanak yağışların hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi. Yağışlı hava ile birlikte tüm yurtta hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren düşmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak iç ve doğu kesimlerde hafta ortasından itibaren yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağması bekleniyor.

DOĞU AKDENİZ İÇİN KAR UYARISI

Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile yükseklerinde de bu geceden itibaren yoğun kar yağışı öngörülüyor. Kar nedeniyle başta Ulukışla ile Pozantı arasındaki kara yolu ve geçitler olmak üzere İç Anadolu’yu Doğu Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan kara yollarının olumsuz etkilenebileceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde rakımı 1000 metre üzerindeki yerlerde yarın gece saatlerine kadar yoğun (20 santimetre üzeri) kar yağışı bekleniyor.

Kar nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Denizlerde de fırtına öngörülüyor. Özellikle Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz’de fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz’in batısında ve Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, 6 ile 8 kuvvetinde (saatte 50 ile 75 kilometre hızında) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (saatte 90 kilometre hızında) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Batı Akdeniz’de bugün akşam saatlerinden sonra güney ve güneydoğu yönlerden etkisini artıracak rüzgarın, Antalya Körfezi’nde 6 ile 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın yarın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim