Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

ABD, Çin, Malezya, Karayipler gibi dünyanın en uzak köşelerindeki vatandaşlarını dahi ülkeye getiren Türkiye’nin başarısı Yunanistan’da ibretle takip ediliyor. Türkiye’nin dünya genelindeki gerek askeri askeri, gerek politik nüfuzunun yanından bile geçemeyen Yunanistan’da, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias sabah akşam Ankara karşıtı paylaşımlar yaparken, ülke dışında bulunan ve Yunanistan’a dönmek isteyen Yunanlar mağdur oluyor.

ŞARKICI İKONOMAKİS HONDURAS’TA MAHSUR

Girit Sosyal Araştırmalar Enstitüsü adına Latin Amerika ülkesi Honduras’ta bulunan rap şarkıcısı Leonias İkonomakis, koronavirüs salgını sonrası uçuşların yasaklanması sonrası Yunanistan’a dönebilmek için bu ülkedeki Yunan Büyükelçiliği ile defalarca temasa geçti. Seyahat kısıtlamasının olduğu, uçakların kalkmadığı bir dönemde “Biletinizi kendiniz alın” türü garip tepkiler haricinde bir yanıt alamayan şarkıcı İkonomakis, son çare olarak havayolu şirketleriyle iletişim kurmayı denedi. Fakat malumun ilamı niteliğindeki “Sadece büyükelçilikler tarafından organize edilen uçuşlar mevcut. Ülkenizin Honduras’taki yetkilileriyle temasa geçin” yanıtını aldı.

MUHATAP BULAMIYOR

Bunun üzerine tekrar büyükelçiliğe başvuran ve talebi karşılanmayan İkonomakis, çareyi sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta aradı. Sesini duyurmak için yaptığı paylaşımda, yaşadığı rezilliğin boyutlarını anlatan Yunan şarkıcı, “Mahsur kalan tek kişi ben değilim. Cebinden bin 500 euro ödeyerek bir şekilde bilet alıp, transfer uçuşlarda temiz testi olmadığı gerekçesiyle ara ülkelerde rehin kalan insanlar var” ifadelerini kullandı. Yunan şarkıcının ülkesine dönme çabaları devam ederken, her fırsatta Türkiye karşıtı haberler yapan Yunan medyasının bu büyük skandalı görmezden gelmesi dikkat çekti.

İKİNCİ SKANDAL GİRİT’TEN!

İkinci çarpıcı gelişme ise Yunan polisinin ırkçılığını gözler önüne serdi. Mart ayındaki göçmen krizinde Türk-Yunan sınırında savunmasız insanları döven, gerçek mermilerle ateş eden, Türk basınında bu haberler çıkınca resmi ağızdan “Hepsi Türk propagandası, itibar etmeyin” diyen ancak mesele uluslararası medyada da tartışmaya açılınca bu kez de “Türk propagandasının kurbanısınız” açıklaması yapan Yunanistan’da, önceki gün yine bir orantısız şiddet vakası görüldü. Girit adasının İraklio (Kandiye) şehrinde işinden evine motoruyla dönen bir kişiye polis tarafından “Pakistanlı, dur bakalım” diye bağırıldı. Cevap vermeyince bu defa polis tarafından durduruldu, feci şekilde dövülerek gözaltına alındı.

PAKİSTANLI ZANNETTKİLERİ YUNAN ÇIKTI

Gözaltında Yunan olduğu anlaşılan, sabıkası bulunmayan kişinin malzeme çantasındaki tornavida ve makas gibi gereçler “suç aleti yazılmaya” çalışıldı, söz konusu Yunan vatandaşı bu durumu şikayet edeceğini söylediği zaman ise “Eğer şikayet edersen dışarıda seni bulur ve icabına bakarız!” diyerek tehdit edildi. Tehditler nedeniyle ismi gizlenen kişinin söz konusu polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Yaşanan bu gelişme de Yunan medyasında yer bulmadı.

Editör: TE Bilisim