Melisa çayı için ilk akla gelen sorular “faydaları nelerdir” ve “neye iyi gelir” şeklinde oluyor. Bununla birlikte melisa çayını tüketmeyi düşünenlerin yan etkileri konusunda da dikkatli olmaları gerekmektedir. Özellikle zayıflamak isteyen bayanların melisa çayının aşırı tüketiminde göz önünde bulundurmaları gereken yan etkileri olabilir. Ayrıca faydalarından ziyade düzenli uyku sağlanabilme konusunda da melisa çayının büyük etkisi vardır. Bu içerikte derlediğimiz bilgiler doğrultusunda melisa çayı hakkında bilinmesi gerekenlere hakim olacağız. Peki melisa çayının faydaları nelerdir? Melisa Çayı neye iyi gelir? İşte melisa çayının bilinmesi gereken mucizevi özellikleri…

Melisa Çayının Faydaları

Melisa Çayı Faydaları

Melisa çayının vücuda iyi gelen etkileri, sakinleştirici ve rahatlatıcı olmanın yanı sıra mide hastalıkları gibi pek çok konuda da tedavi edici olmaktadır. Melisa çayının faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

Kronik yorgunluk olarak bilinen halsizlik durumlarının giderilmesine yardımcı olmaktadır.Stres ve sinir durumlarında yatıştırıcı özelliğe sahiptir.Rahat ve düzenli uyku için destekleyici bir çaydır. Her yaş döneminde kullanılabilmektedir.Sakinleştirici etkisi sayesinde kalp spazmı gibi durumların oluşmasını engelleyerek kalp sağlığını desteklemektedir.Ağız içerisinde oluşan yaraların giderilmesine yardımcı olmakla birlikte yeni yaraların oluşmasını da engellemektedir.Vücutta oluşan haşere yaralarına sürülmesi halinde iyileştirici bir etkisi olduğu bilinmektedir.Kilo vermeye yardımcı olarak sindirim sistemini düzenlemektedir. Aynı zamanda vücuttaki yağların yakımını sağladığı için diyet programları içerisinde yer almaktadır.Ciltteki siyah nokta ve akne gibi kötü oluşumları önlemekle beraber, güneş ışınlarının zararlı etkisinden de cildi korumaya yardımcı olmaktadır.Bağışıklığı güçlendiren bir etkisi bulunmaktadır. Bu sayede pek çok hastalığın oluşmadan önce önlenmesi sağlanarak, hastalıklara karşı koruyucu bir tedavi özelliği sunmakta olduğu bilinmektedir.

Melisa Çayının Yan Etkileri Var Mıdır?

Melisa Çayının Yan Etkileri

Melisa çayının yan etkileri, yalnızca tüketim şekline bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Günde ortalama iki bardaktan fazla tüketilmesi halinde vücutta olumsuz etkiler oluşmasına neden olabilmektedir.

Melisa çayı normal tüketim halinde herhangi bir yan etki içermediği için her yaştan kullanıma uygun bir çaydır. Fakat on beş yaş ve altındaki çocuklarda kullanılması durumunda mutlaka doktor tavsiyesi alınması önerilmektedir.

Melisa çayı aynı zamanda alerjik bünyelerde de yan etki oluşturabilmektedir. Fakat bu durum kişiden kişiye değişiklik göstermesi nedeniyle alerji durumu olanların doktora danışmaları önerilmektedir.

Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır?

Melisa Çayının Hazırlanışı

Melisa çayının hazırlanışı, demleme şeklinde yapılmaktadır. Bu nedenle kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı ölçüsünde melisa otunun eklenmesi gerekmektedir. Melisa çayının faydaları olarak bilinen etkilerden istenen sonucu almak içi otun kaynamaması gerekmektedir.

Çayın hazırlanmasının ardından tok karnına günde bir fincan tüketilmesi gerekmekte, isteğe bağlı olarak da ikinci fincanın da tüketilmesi önerilmektedir. İki fincandan daha fazla tüketilmesi ise alerjik reaksiyona neden olabileceği için daha fazla tüketilmemelidir.

On beş gün düzenli tüketilmesinin ardından ara verilmesi gerekli görülmektedir. Ara verilmemesi halinde vücut bağışıklık kazanacağı için istenen etkiler görülmemektedir. Yaklaşık on gün ara verilmesinden sonra yeniden aynı düzen ile tüketilmesi önerilmektedir.

Melisa Çayı Zayıflatır Mı?

Melisa Çayı ile zayıflama

Melisa çayının zayıflamaya etkisi, sindirim sistemini aktif hale getirmesi ile mümkün olmaktadır. Aktif olarak çalışan sindirim sistemi sayesinde vücutta aşırı yağlanma olmayacağı için zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Melisa çayının antioksidan özellikleri sayesinde aynı zamanda ödem atıcı etkisi de bulunmaktadır. Bu nedenle detoks olarak uygulanmakta olan beslenme takvimlerinde destekleyici bitki çayı olarak tercih edilebilmektedir.

Melisa çayı ile zayıflamak isteyenlerin aynı zamanda beslenmelerinde de dikkat etmeleri gerekmektedir. Yalnızca melisa çayı içmek zayıflamak için yeterli olmamakta fakat mevcut kilonun korunmasına yardımcı olmaktadır.

Melisa Çayı ile Düzenli Uyku Sağlanabilir Mi?

Melisa Çayı ile Düzenli Uyku Sağlama

Melisa çayının düzenli uykuya etkisi, bitki içerisinde bulunan sakinleştirici ve rahatlatıcı besin değerleri ile mümkün olmaktadır. Stres durumları uyku bozukluklarının nedenleri arasında olduğu için bu faktörlerin ortadan kaldırılması ile uyku düzeni de sağlanabilmektedir.

Uyku düzeni için Melisa çayı tüketenlerin uyku saatinden yaklaşık bir saat önce düzenli olarak tüketmeye dikkat etmeleri gerekmektedir. Melisa çayının faydaları arasında bulunan uyku problemlerinin bu sayede iki haftalık periyot içerisinde düzenlenmesi mümkün olmaktadır.

Bunlar da ilginizi Çekebilir:

Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Keten Tohumu Faydaları! Lif Kaynağı Keten Tohumu Ne işe Yarar?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Kivinin Faydaları Nelerdir? Kivi Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Editör: TE Bilisim