2019 yılının son gününde resmi kurumlarda veya bankalarda işlemleri olan vatandaşlar, 31 Aralık ve 1 Ocak ile alakalı resmi tatil araştırmalarını yoğunlaştırdı. İnternet ortamında ‘31 Aralık Salı resmi daireler açık mı?’ sorusu binlerce vatandaş tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Resmi işlemleri olan vatandaşlar, yılbaşında (1 Ocak) resmi daireler çalışacak mı konusunu merak ediyor. Peki, Yarın bankalar açık mı? 31 Aralık ve 1 Ocak 2020’de bankalar çalışıyor mu?

YARIN BANKALAR AÇIK MI? 31 ARALIK 1 OCAK 2020’DE BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

31 Aralık bu yıl Salı gününe denk geliyor. 31 Aralık konusunda resmi tatil olma gibi bir durum mevzuatta yer almadığından, tüm kamu kurumları ve bankalar 31 Aralık’ta rutin mesailerine devam edecekler.

Dolayısıyla 31 Aralık Salı günü vatandaşlar, bankalardaki işlemlerini mesai saatleri içerisinde halledebilecekler.

1 Ocak Salı 2020 ise Resmi tatil olması dolayısıyla tüm kamu kurumları ve bankalar kapalı olacak. Tüm özel ve kamu bankaları 1 Ocak 2020 Çarşamba günü kapalı olacağından eft, çek-senet ve diğer banka işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Bankalar işlemi olan vatandaşlar işlerini 2 Ocak 2020 Perşembe günü halledebilecekler.

BANKALAR SAAT KAÇTA AÇILIR; KAÇTA KAPANIR?

Mesai saatleri bankadan bankaya göre değişkendlik gösterebilmektedir. Bazen kimi bankaların farklı şubelerinde farklı açılış ve kapanış saatleri ya da öğle arası molasında küçük değişiklikler görülebiliyor.

Bankacılık sektöründe mesai saatleri, sabah 08.30-09.00’da başlayıp, akşam da 17.00-17.30 saatlerinde sona ermektedir. Birçok banka öğle yemeği molası vermezken, öğle arası yapan bankalar ise bu süreyi 12.30-13.30 saatleri olarak belirlemektedir.

Bankaların saat 17:00’da kapanması, o saatte işlemlerine son verecekleri anlamına gelmiyor. Bu konu da binlerce müşterinin merak ettiği detaylar arasında. Bankalar kapanış saatlerinde ‘yeni müşteri alımını’ durdurur ancak içeride bulunan müşterilerine hizmet vermeye devam eder.

Bankaların ATM’leri ise 24 saat vatandaşa kesintisiz hizmet sunmaktadır.

Editör: TE Bilisim