Yönetmenliğini Muhammed Furkan Daşbilek’in yaptığı yapımcılığını ise Turan Haste’nin üstlendiği, Bir Nehir Kıyısında filmi Asya sinemasının önde gelen ülkelerinden biri olan Güney Kore’de 37’cisi düzenlenen Busan Uluslararası Kısa Film Festivalinin ana yarışma bölümüne katılmaya hak kazandı.

BOSNA KATLİAMINDAN KAÇANLARIN DRAMATİK ÖYKÜSÜ

Bu yıl toplamda 2 bin 752 film ve 112 farklı ülkeden başvuru alan festivalde ülkemizi temsilen yarışacak film Bosna savaşı esnasında soykırımdan kaçan grubun dramatik öyküsünü anlatıyor.

Doğumun eşiğindeki bir kadın ve Sırpların soykırımından kaçan savaş mağduru bir grup sivil, çantalarındaki cızırdayan radyolarıyla güvenli bölgeye ulaşmaya çalışır. Zorlu yolculukları esnasında nehirden geçerek ormanın derinliklerine yönelirken, ağaçların ardından gelen köpek sesleriyle büyük korku yaşamaya başlarlar ve aslında kıyısında oldukları şeyin nehir olmadığını anlarlar.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden senaryo yapım desteği alan kısa film 27-31 Ağustos tarihleri arasında Güney Kore’nin Busan şehrinde Dünya Prömiyerini yapacak.

Geçtiğimiz aylarda yapılması planlanan Busan Uluslararası Kısa Film Festivali dünyayı saran koronavirüs salgını sebebiyle Ağustos’a ertelenmişti.

Editör: TE Bilisim