Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeşilköy Havalimanı’nın VIP Salonu’nda, Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikaste ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı. Kurtulmuş, suikast ile düzelen Türkiye-Rusya ilişkilerinin ve Suriye’deki çözüm odakları gelişmelerin hedef alındığı vurgularken, Karlov’u öldüren terör örgütü olarak FETÖ’yü işaret ederek, “Tabii şu aşamada ilk bilgilere ulaşıldı. Bunlar aşağı yukarı şahıs, şahsın etrafı, çevresi, kimliği belli yerleri işaret ediyor. Türkiye geçen sene temmuz ayından itibaren terör örgütlerinin saldırısı altında” dedi ve şöyle devam etti:

FETÖ parmağı var

“15 Temmuz’dan bu yana hem darbe teşebbüsü hem darbe teşebbüsünün arkasındaki hain örgütün, FETÖ’nün Türkiye’de ortaya koyacağı birtakım karanlık işler, eylemler olabilir. Bunları biliyoruz. Bunlarla kamuoyunu bu anlamda da zaten zaman zaman uyarmaya gayret ediyoruz, ama sonuçta bu saldırının bütün, kesin sonuçları ortaya çıktığında bunu kamuoyu ile paylaşacağız.”

Topu birden saldırıyor

Üst akıl ve taşeronları tarafından Türkiye’ye büyük bir kumpas kurulduğunu anlatan Numan Kurtulmuş, top yekün saldırdıklarını amaçlarının ülkenin ayağına pranga vurmak olduğunu kaydererek, “ Herkesin artık oynanan oyunu, bu büyük resmin içinde Türkiye’nin köşeye sıkıştırılması senaryosunu çok iyi anlamamız lazım. Güçlü, büyük Türkiye’nin yolunu kesmek isteyen, içerideki ve dışarıdaki hainlerin gerçek yüzünü iyi bilmemiz lazım. Güçlü, büyük Türkiye’ye karşı bir büyük ittifak olduğu aşikardır. Terör örgütleri üzerinden ya da bu tür fedai saldırıları üzerinden Türkiye’nin köşeye sıkıştırılması, önünün kesilmesi, ayağına çelme takılması yönünde birtakım adımların atılacağı görülüyor” diye konuştu.

Hiç kimse bizi yıkamaz

Türkiye’nin karanlık senaryoları, kanlı planları bozması için 79 milyonun tek yürek olarak mücadele vermesinden başka yolu olmadığını ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizim hem terörün her türlüsünü yenmek hem Türkiye’ye karşı şer cephelerinin müştereken ortaya koymuş oldukları bütün bu senaryoları bertaraf etmek için tek yolumuz var; Birlik, dirlik içinde, tek yumruk, tek yürek halinde olacağız. Türkiye’ye kast etmiş olan bu çetelere, bu odaklara karşı Türkiye’nin bu istikbal ve bağımsızlık mücadelesini hep birlikte sürdüreceğiz. Eğer biz bir ve beraber olursak Allah’ın izniyle Türkiye’yi yıkacak hiçbir güç yoktur.”

Editör: TE Bilisim