Ayva yaprağı faydaları gün geçtikçe daha yeni keşfediliyor. Kış aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında olan ayva birçok hastalığın önlenmesi için kullanılır. Soğuk günlerde çok kolay ve kısa bir şekilde kendimize hazırlayacağımız ayva yaprağı çayı ile gün içerisinde enerji dolu olabiliriz. Bazı beslenme uzmanlarına göre siyah çaydan çok daha yararlı olan ayva çayı, gün içerisinde tüketilmesi gereken sıvılar arasında yer alıyor. Üstelik tarifi de çok kolaydır ve sırf bu sebeple sabah kalkıldığında tüketilmesi tavsiye edilir.

Ayva yaprağı faydaları nelerdir? Öksürüğe iyi gelir mi?

Ayva ile ilgili olarak bilinmeyen birçok şey var. Ayva yaprağının faydaları arasında en çok bilineni yaşlanma sürecini azalttığı ve hücreleri tazelediğidir. Kilo kaybını da destekleyen ayva yaprağı yorgunluğu da ortadan kaldırır. Özellikle ayva yaprağından yapılan hoşafın ağız yararlarının iyileşmesinde etkili olur. Akciğerin temizlenmesi için de ayva yapraklarından yapılan salatalar önerilir. Kadınlar, ayva yaprağı çayını aşırı ve düzensiz olan adet kanamalarını ortadan kaldırmak için kullanabilirler. Üstelik ayva yaprağının faydaları arasında gebeliği ağrısız bir şekilde geçirme gibi önemli maddeler de var.

Ayva yaprağı faydaları açısından işte en çok bilinenler:

Ses tellerinin yumuşamasını sağlar. Soğuk algınlığına bağlı semptomların şiddetini azaltır. Regl döneminde meydana gelen ağrıları dindirir. Uykusuzluk problemini önler. İshali keser, hazımsızlığı önler. Öksürüğü geçirmek konusunda oldukça etkilidir. Kan yapar. Bronşiti geçirir. Kan şekerini dengeler. Sindirim sisteminde meydana gelmen zararlı mikropları öldürür. Harici uygulamada cildi yeniler. Ağız içinde meydana gelen aft gibi problemleri yok eder. Cilt üzerinde meydana gelen sivilce gibi problemleri tedavi eder. Göz kuruluğunu önler. Böbreklerin sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirmesini mümkün kılar. Karaciğer fonksiyonlarını korur.

Ayva yaprağı neye iyi gelir?

Ayva yaprağının en çok etkisi gösterdiği şey metabolizmayı hızını artırmasıdır. Metabolizmayı hızlandıran ayva yaprağı aynı zamanda yüksek bir lif kaynağıdır. Kabızlığa neden olması sebebiyle düzenli bir şekilde tüketilmesi ve aşırı kullanılmaması söylenir. Kilo vermek isteyenler ayva yaprağı ile salata, yemek ya da çay tüketebilir. İçerisinde barındırdığı C vitamini, bakır, demir ve çinko gibi değer ile zinde kalmamızı da sağlar.

Ayva yaprağı çayı nasıl yapılır? İşte evde yapabileceğiniz pratik tarif

Ayva yaprağı ile hazırlayabileceğiniz çay yukarıda ele aldığımız bütün olumlu etkileri vücudunuzda görmenizi sağlar. Kilo vermek için kullanılan ayva yaprağı çayını hazırlamak için hemen yapmaya başlayın. Bir çay demliğin içerisine 15-20 tane kadar ayva yaprağı atın. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra ister şekerli ister limonlu olarak ortaya çıkan suyu tüketin. Ayva yaprağı çayının hazırlanması sadece 20 dakika kadar sürer ve gün içerisinde içerisindeki asidi atmanızı da sağlar.

Ayrıca Oku:

1- Ayva çekirdeği maskesi yapma! Ayva çekirdeğinin bilinmeyen faydaları

2- Ayvanın faydaları nelerdir? Ayva neye iyi gelir?

Editör: TE Bilisim